Ja formes part del Cens d’Entitats de Voluntariat?

 Font:
Font:

Ja formes part del Cens d’Entitats de Voluntariat?

Resum: 

Formar part d’aquest registre té un seguit d'avantatges per a les organitzacions censades, com optar a les subvencions de foment del voluntariat.

Totes aquelles entitats sense ànim de lucre (associació, fundació, patronats, etc) que comptin de manera estable amb un grup de persones voluntàries per a la realització de les seves activitats poden inscriure’s en el Cens d’Entitats de Voluntariat. A més, els grups organitzats de voluntariat també poden donar-se d’alta si una altra organització els hi delega formalment la personalitat jurídica.

Aquest registre és una mesura de foment del voluntariat que dóna reconeixement públic a les entitats com a organitzacions de voluntariat (Resolució de 7 de gener de 1994, DOGC 1856). Així, totes aquelles entitats que formin part poden participar a les diferents convocatòries de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, com el Premi de Voluntariat o les Subvencions per a activitats i projectes de caràcter cívic, participació ciutadana i de promoció del voluntariat (modalitat foment del voluntariat), ja que formar part dels cens és un requisit. En aquest sentit, informar que durant els propers mesos s’obrirà la Convocatòria a entitats per a activitats i projectes de caràcter cívic, participació ciutadana i de promoció del voluntariat 2012.

Com formar part d’aquest cens?

Al recurs de projectes El Cens d’Entitats de Voluntariat: què és, com censar-se i per què? trobareu tota la informació sobre aquest registre i els passos a seguir per donar-se d’alta.

Afegeix un comentari nou