‘Jo Dono el Pas’, l’esclerosi múltiple camina amb una campanya inclusiva

F Pere Tarrés
 Font: Fundació GAEM
La campanya converteix els passos en fons per a la recerca biomèdica de l’esclerosi múltiple.
 Font: Fundació GAEM
La campanya converteix els passos en fons per a la recerca biomèdica de l’esclerosi múltiple.

‘Jo Dono el Pas’, l’esclerosi múltiple camina amb una campanya inclusiva

F Pere Tarrés

Resum: 

Qualsevol persona pot col·laborar-hi amb un gest tan senzill i quotidià com donar un pas, sense necessitat de fer un esforç econòmic.

La Fundació GAEM posa en marxa ‘Jo Dono el Pas’, una campanya que converteix els passos en fons per a la recerca biomèdica de l’esclerosi múltiple. El sistema per col·laborar-hi és molt senzill, consisteix en registrar els passos que una persona doni en el seu dia a dia i pujar-los a www.yodoymispasos.es. Els passos donats es traduiran en l’esforç que es necessita per realitzar aquests recorreguts, que no només depèn de la distància, sinó també de la dificultat de les rutes i l’estat físic de la persona.

D’aquesta manera, qualsevol persona pot contribuir a la recerca biomèdica de l’esclerosi múltiple sense cap necessitat de fer una aportació econòmica. Únicament cal que recompti cada pas quan corre, entrena o, simplement, passeja. Així mateix, també es podrà comparar l’esforç que li suposa realitzar el mateix recorregut a una persona amb i sense esclerosi múltiple, gràcies a la Taula de Conversió d’Esforç elaborada per IBP Índex i la mateixa Fundació GAEM.

Més enllà de captar fons per a la investigació, ‘Jo Dono el Pas’ té dos importants objectius més. Per una banda, conscienciar la societat sobre l’esforç afegit que suposa viure amb esclerosi múltiple i, per l’altra, implicar al públic en un estil de vida més saludable. Amb aquesta campanya, la Fundació GAEM pretén arribar a recaptar fins a 1 milió d’euros per finançar, principalment, dos projectes de recerca en fase clínica, els quals es volen concloure en els propers anys.

Les xifres de l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa, ara per ara incurable, que afecta prop de 8.000 persones a Catalunya i 50.000 a l’Estat espanyol. Es troba present arreu del món i és una de les malalties neurològiques més comunes entre la població de 20 a 30 anys. Tant és així, que actualment es calcula que al continent europeu hi ha fins a 600.000 persones que tenen esclerosi múltiple, una xifra que arriba a 2 milions i mig quan es comptabilitza tota la població mundial.

Afegeix un comentari nou