‘Jo us veig’, obrir els ulls per l’autisme

F Pere Tarrés
 Font: Fundació Junts Autisme
La campanya es vertebra al voltant d’un espot que vol subratllar que l’autisme no es percep a simple vista
 Font: Fundació Junts Autisme
Es pretén apropar aquesta realitat a totes les persones per aconseguir la major comprensió possible
 Font: Fundació Junts Autisme
Per col·laborar-hi, cal agafar el dispositiu mòbil, fer un vídeo i penjar-lo a la xarxa
 Font: Fundació Junts Autisme
Amb la iniciativa es vol manifestar la necessitat d’informació en aquest tema

‘Jo us veig’, obrir els ulls per l’autisme

F Pere Tarrés

Resum: 

Amb aquesta campanya es vol garantir la plena inclusió de les persones que tenen aquest trastorn i de les seves famílies.

‘Jo us veig’ és la campanya impulsada des de la Fundació Junts Autisme per tal de sensibilitzar la societat sobre la invisibilitat de l’autisme. La posada en marxa d’aquesta iniciativa pretén apropar aquesta realitat a totes les persones per aconseguir la major comprensió possible. Al mateix temps, amb la difusió de la campanya es vol manifestar la necessitat d’informació en aquest tema per tal de garantir la plena inclusió de les persones que tenen aquest trastorn i de les seves famílies.

La campanya es vertebra al voltant d’un espot que vol subratllar que l’autisme no es percep a simple vista i que és necessari que la societat sàpiga detectar-lo per saber actuar en conseqüència facilitant, així, el dia a dia de totes aquelles persones que hi conviuen. Sumar-s’hi és molt senzill i únicament amb quatre senzills passos qualsevol persona pot ajudar a difondre ‘Jo us veig’. Només cal agafar el dispositiu mòbil, fer un vídeo i penjar-lo a la xarxa amb l’etiqueta #JoUsVeig.

Un trastorn en augment

L’autisme és un trastorn que actualment afecta 1 de cada 100 persones a Europa i que va en augment. En el territori català, avui en dia, 1 de cada 150 nens i nenes té un trastorn d’aquest tipus i es pot estimar que hi ha prop de 75.000 persones afectades, en major o menor grau. En el 70 % dels casos, hi ha una discapacitat intel·lectual associada, de grau divers. Afecta més als homes que a les dones, en una proporció de 4 a 1.

Afegeix un comentari nou