Jornada de presentació del Programa Voluntari de Compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Jornada de presentació del Programa Voluntari de Compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle

Resum: 

L'acte, que tindrà lloc el proper 11 de novembre, està adreçat especialment a entitats del tercer sector amb instal·lacions que generen gasos d’efecte hivernacle com ara calderes, climatitzadors i similars.

El proper 11 de novembre, la Sala actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya acollirà una jornada de presentació del Programa Voluntari de Compensació d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. El programa, aprovat el 28 de juliol passat per l'executiu català busca ser una eina per fomentar la transició cap a una economia baixa en carboni a través de la realització a Catalunya de projectes de reducció d’emissions.

L’objectiu de la jornada és difondre i compartir amb les organitzacions els detalls dels projectes que es poden presentar, les metodologies, els mecanismes de seguiment i el sistema de compra venda dels crèdits generats.

En concret, els projectes que es presentin han d'implementar actuacions addicionals al compliment de la normativa, generar reduccions quantificables i verificables, que siguin d’una grandària mínima que justifiqui el seguiment i control del projecte i que afectin a les emissions originades als sectors difusos.

L'acte està adreçat a entitats del tercer sector amb instal·lacions que generen gasos d’efecte hivernacle com ara calderes, climatitzadors i similars.

Programa

El programa de la jornada és el següent:

  • 9:30 hores. Inauguració de la Jornada. Sra. Marta Subirà, Directora General de Polítiques Ambientals i Sr. Ramon Terrassa, Director General d’Acció Cívica i Comunitària.

  • 9:45 hores. El Programa de Compensacions: abast i funcionament. Sr. Iñaki Gili, Responsable de l’Àrea de Mitigació de l’OCCC

  • 10:30 hores. Metodologies de càlcul de reducció d‘emissions de GEH. Sra. Marta Hidalgo, Técnica de l’Àrea de Mitigació de l’OCCC

  • 11:15 hores. Torn obert de paraules

  • 12:00 hores. Cloenda

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir a la jornada han de confirmar la seva assistència enviant un correu electrònic a OCCC@gencat.cat.

Afegeix un comentari nou