Kosice, capital europea del voluntariat 2019

F Pere Tarrés
La ciutat eslovaca de Kosice. Font: Kosice State Theatre
La ciutat eslovaca de Kosice. Font: Kosice State Theatre
Un membre de la candidatura de Kosice 2019. Font: Kosice Korzar
Un membre de la candidatura de Kosice 2019. Font: Kosice Korzar
Sligo 2017 light show Font: RTE News
Sligo 2017 light show Font: RTE News

Kosice, capital europea del voluntariat 2019

F Pere Tarrés

Resum: 

La ciutat eslovaca ha estat escollida per davant de les altres dues finalistes, l'alemanya Augsburg i la portuguesa Cascais.

El 2 de desembre va tenir lloc al municipi irlandès d'Sligo, capital europea del voluntariat 2017, l'anunci de la ciutat que albergarà la capitalitat durant el 2019. L'afortunada ha estat la població eslovaca de Kosice després d'una ajustada cursa amb Augsburg i Cascais.

Kosice, un municipi de 240.000 habitants, prendrà el relleu així de la danesa Aarhus, que ostentarà aquest reconeixement durant el 2018, i de la pròpia Sligo (2017), Londres (2016), Lisboa (2015) i Barcelona (2014).

Aquesta distinció fou creada l'any 2013 pel Centre Europeu del Voluntariat (CEV) amb l'objectiu de promoure el voluntariat en l’àmbit local, per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal i com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa.

El concurs es convoca cada any i el municipi vencedor és escollit per un jurat format per nombroses personalitats del món del voluntariat europeu.

Sligo 2017

Durant l'acte, el Centre de Voluntariat d'Sligo (Sligo Volunteer Centre) va posar punt i final a la seva experiència com a capital europea del voluntariat 2017 posant en valor la feina realitzada durant aquest període.

El municipi irlandès destaca per les bones sinèrgies per treballar conjuntament entre l'Administració Pública i les entitats del Tercer Sector. D’altra banda, la formació del voluntariat està reconeguda i els voluntaris i voluntàries són públicament valorats, també amb campanyes que promouen i animen al futur voluntariat a treballar especialment amb persones en risc d’exclusió social.

En aquest vídeo, podeu veure un petit resum de l'acte que va tenir lloc el passat 2 de desembre així com del light show amb el que es va posar punt i final a la capitalitat europea del voluntariat 2017.

Font del vídeo: RTE News

Afegeix un comentari nou