L’atenció de la nova pobresa

 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’atenció de la nova pobresa

Resum: 

Insercoop i la UOC organitzen un seminari el proper 22 de maig on es reflexionarà sobre els perfils i necessitats de les persones empobrides i quins instruments tenen els professionals per abordar aquestes situacions.

Fa més dos anys, Insercoop va posar en marxa el programa Acciona’t, una iniciativa adreçada a aquelles persones que degut a la pèrdua del lloc de feina han passat a formar part de la borsa de pobresa. Es tracta de persones de classe mitjana que mai havien estat usuàries dels serveis socials, desconeixen els circuits, però es troben en una situació de desesperació i necessiten ser escoltats i acompanyats per tirar endavant i ensortir-se.

Aquest nou context obliga als professionals a revisar els instruments i cercar noves fórmules d’intervenció que donin resposta a les necessitats d’aquestes persones i evitar la seva cronificació. És per aquest motiu que Insercoop i la UOC desenvolupen el 22 de maig aquesta trobada, d’entrada lliure, on professionals de l’acció social i acadèmics reflexionaran sobre aquests nous perfils i les seves necessitats, les conseqüències psicològiques que aquesta situació té en les persones i les eines que ells disposen per a la intervenció.

Programa

10.00h Benvinguda

10.15h Conferència

11.30h Cafè

12.00h Taula de debat

13.30h Cloenda

  • Dia: 22 de maig
  • Horari: de 10h a 14h
  • Lloc: Espai Social Sagrada Família (C. Mallorca, 456- 456 – Barcelona)
  • Més informació: insercoop@insercoop.com

Afegeix un comentari nou