La festa de Xarxanet: el portal associatiu de Catalunya celebra 20 anys

F Pere Tarrés
 Font:
Xarxanet celebra un aniversari que consolida el projecte com el portal de referència del tercer sector de Catalunya. Font: Xarxanet.

La festa de Xarxanet: el portal associatiu de Catalunya celebra 20 anys

F Pere Tarrés

Resum: 

L'acte central de celebració, que tindrà lloc el 23 de novembre, a les 18.30 h, a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, comptarà amb la participació de diversos agents implicats en el projecte i les entitats del tercer sector de Catalunya.

La celebració dels 20 anys de Xarxanet viurà un moment àlgid el pròxim 23 de novembre, de 18.30 a 20 h, a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, quan tindrà lloc la festa de Xarxanet. Es tracta de l'acte central del 20è aniversari que Xarxanet celebra, a través de diverses accions, des del passat 13 de juliol, dia en el qual es va complir una efemèride que consolida el projecte com el portal de referència del tercer sector de Catalunya.

L'objectiu de la festa de Xarxanet és el de celebrar aquesta fita juntament amb persones i entitats que formen part de la família Xarxanet, tant des de dins com des de fora. Així, l'acte pretén arribar a tots els agents implicats que han fet realitat el projecte al llarg de la seva història, tant del passat com del present; les entitats col·laboradores del portal; les entitats que no ho són, però que coneixen i aprofiten els recursos de Xarxanet diàriament, i la ciutadania en general que està interessada en el projecte.

Durant l'acte, es viatjarà als orígens del projecte impulsat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, es repassarà la seva trajectòria i es posarà en valor la tasca duta a terme per Xarxanet dins del món associatiu de Catalunya durant els darrers 20 anys. Per a fer-ho, es comptarà amb la participació de persones relacionades amb el projecte, així com diverses representants d'entitats del tercer sector de Catalunya. L'acte també comptarà amb la presència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

La festa de Xarxanet estarà obert a les entitats i la ciutadania interessades en el projecte. Per assistir a l'acte, cal inscriure's a través del formulari de manera gratuïta.

Programa de la festa dels 20 anys

L'esdeveniment s'iniciarà amb una presentació de l'acte i la benvinguda institucional a càrrec del conseller Carles Campuzano. A continuació, es donarà pas a la primera part de l'acte, 'Xarxanet des de dins', en el qual es farà un repàs als 20 anys de Xarxanet, des dels seus orígens i fins a l'actualitat, primer a través d'una peça audiovisual, i a continuació amb una taula de ponències i debat amb diferents persones que han estat o estan implicades en el projecte. L'objectiu és el de traçar una línia entre els seus inicis, el present i les perspectives de futur.

La segona meitat de l'acte, 'Xarxanet des de fora' obrirà un espai perquè les entitats sense ànim de lucre que coneixen i aprofiten els recursos del portal diàriament, però no formen part de l'equip que el gestiona o l'ha gestionat, pugui dir la seva, valorar el projecte i compartir històries de vida i professió sorgides de l'ús al qual li han donat al portal. Les entitats que hi seran presents provenen dels diferents àmbits tractats a Xarxanet.

Programa de l'acte del 20è aniversari de Xarxanet.

La jornada inclourà dues actuacions artístiques de dues entitats del tercer sector català. La primera, que tindrà lloc entre les dues parts principals de l'acte, a càrrec de l'Associació Carabutsí. La segona, una actuació de la celebració d'aniversari, a càrrec de Pallassos Sense Fronteres, que donarà pas a la bufada d'espelmes comuna amb la qual es conclourà la celebració.

Xarxanet es va posar en marxa el 13 de juliol de 2003 de la mà del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, com un portal d’informació i recursos de i per a les entitats catalanes, un projecte sense precedents. La web ofereix notícies sobre el sector però també continguts per a donar suport i acompanyament a les organitzacions i associacions catalanes.

Afegeix un comentari nou