La Fundació Comtal guanya el XXII Premi Voluntariat

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Comtal guanya el XXII Premi Voluntariat

Resum: 

Durant l'acte també es van lliurar els Premis Civisme.

El Centre Cultural Born de Barcelona va ser l'escenari el passat 1 de juliol de l'entrega del XXII Premi Voluntariat i els Premis Civisme 2015. La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presidir l'acte que també va servir per inaugurar la 16è Escola d'Estiu del Voluntariat.

En el decurs de la seva intervenció, prèvia a l'entrega dels premis, Neus Munté va remarcar el paper de l'associacionisme i el voluntariat com a motor per progressar cap a una societat millor i va anunciar que el 3r Congrés de l'Associacionisme i el Voluntariat tindrà lloc durant la primavera de 2016.


XXII Premi Voluntariat

La Fundació Comtal ha estat la guanyadora del XXII Premi Voluntariat, un guardó que suposa un reconeixement de les activitats o projectes de les entitats de voluntariat.

D’entre les 29 candidatures, el jurat va atorgar el guardó a l’entitat Fundació Privada Catalana Comtal, pel projecte “Em sento bé, com a casa”, que consisteix en la creació d’una intranet amb espais especialment pensats per a la participació dels voluntaris de l’entitat i on les persones voluntàries intervindran en totes les fases del disseny, execució i avaluació del projecte.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur.


Premis Civisme 2015

D'altra banda, durant l'acte es van lliurar els Premis Civisme 2015 en les seves tres modalitats. Els premis són convocats anualment per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família amb l'objectiu de promocionar el civisme en la societat catalana des de diversos àmbits d’actuació.

Els guardonats d'enguany foren:

XXXIII Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana.

  • Justícia ciutadana. Per una justícia catalana, d’Elisabet Ferran (coordinadora) i diversos autors
  • 1 minut, un obstacle. Tots som vianants, d’Aïda Roselló
  • Lluitem contra la pobresa, de Montserrat Roig

XXIX Jaume Ciurana per a actuacions cíviques juvenils.

XX Mitjans de comunicació per a produccions o treballs que tractin el civisme.


16è Escola d'Estiu del Voluntariat

A banda de l'entrega de premis, l'acte també va donar el tret de sortida a la 16è edició de l'Escola d'Estiu del Voluntariat, que des del 2 de juliol i fins el 19 de setembre ofereix 49 accions formatives al llarg del territori amb unes 1200 places disponibles.

Les activitats es dirigeixen a persones voluntàries de les entitats, coordinadors i coordinadores de voluntariat, dirigents de les entitats i ciutadania interessada a iniciar-se en el món del voluntariat.

Afegeix un comentari nou