La V edició de l’EduCom Dones tanca amb molt bona valoració i amb bons resultats d’ocupació laboral

Barabara Educació
 Font: Barabara Educació
Font: Barabara Educació

La V edició de l’EduCom Dones tanca amb molt bona valoració i amb bons resultats d’ocupació laboral

Barabara Educació

Resum: 

Barabara Educació ja treballa en la sisena edició de l'EduCom Dones que obrirà inscripcions el pròxim mes

L'EduCom Dones, programa de formació especialitzada en competències transversals, professionals i habilitats socials per a dones en situació d'atur o precarietat laboral impulsat per Barabara Educació, es prepara per a la seva sisena edició amb un balanç molt positiu de la darrera, que ha comptat amb el finançament econòmic de Barcelona Activa a través de la convocatòria Impulsem el que fas 2019.

L’edició de 2020 tanca amb una molt bona acollida, amb 34 dones inscrites, una entrevista personalitzada amb cadascuna i la derivació d’alguns casos de dones en situació de vulnerabilitat al servei corresponent segons les seves necessitats. Finalment, es va conformar un grup de 12 dones molt divers pel que fa a edat, origen, experiència professional i especialització.

El programa EduCom Dones impulsat per la cooperativa Barabara Educació permet afrontar pors i estigmes i prepara a les dones per a fer front als processos de selecció, per aplicar a candidatures i definir el seu perfil professional. “El curs fa molt èmfasi en les capacitats transversals de la persona, en descobrir el valor afegit de cadascuna, els punts forts i els febles.”, explica una de les participants de la Va edició.

El procés de treball d'un mes i mig ha ajudat les dones a adquirir eines per la recerca de feina, establir plans de treball, i actualitzar el seu currículum. Així ho explica una de les dones participants, "Pel que hem treballat, i pel que ha obligat a revisar el procés, crec que he guanyat certa seguretat i confiança en mi mateixa; a banda dels materials facilitats, valoro com a positius els consells formals i trucs per poder reflectir la meva persona en un currículum o per resoldre una entrevista de forma satisfactòria."

El grup que es forma i el treball col·lectiu resulta clau pel desenvolupament de les dones participants. “No cal dir que el grup, per a mi, ha estat extraordinari i això només és pura sort, ajudada clarament per l’ull intel·ligent de les persones que van fer les entrevistes i, per tant, la selecció. Pertànyer, ser part d’un grapat de persones tan interessants ha estat motivador i engrescador, és un factor d’entusiasme i creixement.” Aquesta valoració feia una altra de les participants.

Davant de la bona acollida i resultats, Barabara Educació ja treballa per posar en marxa la sisena edició que obrirà les seves inscripcions en poques setmanes. Treballen per contribuir a la lluita contra la precarietat laboral de les dones i per obrir noves portes al món laboral. Si estàs a l’atur o vols donar un canvi a la teva vida professional, estigues atenta a aquesta sisena edició.

Afegeix un comentari nou