Masoveria urbana per a col·lectius joves

F Pere Tarrés
 Font: Wei Chein
Les entitats i col·lectius joves de la ciutat de Barcelona poden tenir la solució a la manca de local o a la situació de precarietat en què es troba el mateix. Foto: Wei Chen
 Font: CRAJ
L’entitat escollida rebrà l’acompanyament de les tres entitats organitzadores en tot el procés. Foto: CRAJ

Masoveria urbana per a col·lectius joves

F Pere Tarrés

Resum: 

Es tracta d’una iniciativa que planteja una nova via per a què les entitats i col·lectius juvenils de Barcelona disposin d’un local a on realitzar la seva activitat.

Les entitats i col·lectius joves de la ciutat de Barcelona poden tenir la solució a la manca de local o a la situació de precarietat en què es troba l'immoble. Això es pretén amb el projecte pilot de masoveria urbana que posen en marxa el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), el Centre de Recursos per Associacions Juvenils (CRAJ) i la cooperativa d’arquitectura, enginyeria i urbanisme Celobert.

Es tracta d’una iniciativa amb perspectiva d’acció comunitària que planteja una nova via per a què les entitats i col·lectius juvenils de la ciutat comtal disposin d’un local a on realitzar la seva activitat. L’entitat escollida rebrà l’acompanyament de les tres entitats organitzadores en tot el procés, sense haver de pagar un lloguer monetari a la propietat i, a canvi, el col·lectiu es farà càrrec de l’adequació i manteniment del mateix.

Per poder-hi accedir, el col·lectiu haurà d’omplir aquest formulari d’inscripcions abans del 25 de març i després d’haver llegit amb atenció la Descripció del projecte, els Criteris i requisits per poder formar part del projecte, i els Acords i compromisos de les entitats organitzadores i de l’entitat o col·lectiu escollit. Per qualsevol qüestió es pot contactar amb l’entitat organitzadora mitjançant el correu electrònic territori@cjb.cat o bé participacio@cjb.cat.

Model no especulatiu

La masoveria urbana és un model no especulatius, reconegut per la llei, que es basa en un acord entre qui té la propietat d’un immoble, que en cedeix l’ús, per a un temps determinat, i les persones masoveres, que assumeixen unes obres de reforma i de manteniment acordades. El contracte és més econòmic però l’entitat ha de pensar en organitzar les tasques per rehabilitar, condicionar i mantenir l’espai, així com tot el material que necessiti.

Afegeix un comentari nou