Àmbit de la notícia
Projectes

Miquel Carreras: “La maquinària per a la investigació del càncer és necessària i molt cara”

Entitat redactora
F Pere Tarrés
Autor/a
Josep Carbonell
  • Miquel Carreras, de la Fundació Badalona Contra el Càncer.
    Font: Badanotis

La Fundació Badalona Contra el Càncer organitza activitats durant tot l’any per recaptar fons destinats a la investigació en la lluita contra el càncer.

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el càncer, entrevistem a la Fundació Badalona Contra el Càncer, una entitat formada per persones voluntàries que treballa sense descans per aconseguir fons per a la investigació d’aquesta malaltia.   

Amb quina missió i quan va néixer la Fundació Badalona Contra el Càncer?

Vam decidir crear la Fundació després de patir diversos casos de càncer a la família. Ja de ben petit participava activament en la lluita contra el càncer i quan li va tocar a la meva parella, vam decidir de fer quelcom per a la investigació.

Per tant, els fons recaptats s’adrecen a la investigació. Però, en què s’inverteixen exactament?

Quan va engegar l’entitat, vam decidir parlar amb l’Institut Català d’Oncologia de Can Ruti de Badalona, conegut per comptar amb un bon equip d'investigació en la lluita contra aquesta malaltia. Quan els hi vam preguntar que necessitaven, la seva resposta va ser: un seqüenciador d’ADN, ens van dir el preu i ens vam quedar petrificats, 29.000.000 de les antigues pessetes. Tot i la magnitud del repte, la meva dona i jo vam decidir tirar endavant.

Quines són les principals mancances amb les que es troben els centres de recerca i sanitaris al fer front a aquesta malaltia?

La maquinària de darrera generació és necessària per a la investigació del càncer i és molt cara. Estem parlant de màquines que en tres o quatre anys queden obsoletes i les entitats públiques no sempre se’n poden fer càrrec. A més, al darrera d’aquestes màquines hi ha qui les fa anar i qui investiga els resultats, i això també té el seu cost, per no parlar del material fungible per fer funcionar la maquinària i altres despeses derivades.

Quines línies d’actuació teniu per tal de recaptar els fons necessaris per assolir aquests reptes?

Davant de l’enorme repte que significa finançar aquest tipus de maquinària, va sorgir la idea de la ‘Marató Badalona contra el càncer’ que compta amb nombrosos actes organitzades al llarg de l’any, com ara un sopar de gala, concerts, obres de teatre, partits de basquets, xerrades i altres activitats que van sorgint arrel de les necessitats de les persones afectades i el seu entorn, que a vegades tendeix a ser ignorat i també hi té molt a dir.

Compteu amb persones voluntàries a l’entitat? Què cal fer per col·laborar-hi?

Sí, els dies d’activitat sempre tenim algú que ens dona un cop de mà i després estem els de sempre. Aprofito per comentar que aquells i aquelles que vulguin ajudar-nos, poden posar-se en contacte amb nosaltres a través del telèfon 933845507 o de l’adreça electrònica miquelcarrerasmcc@hotmail.com.

Quin ha estat el moment més emotiu viscut a l’entitat des del seu naixement?

De moments emotius n’hem viscut molts però ho resumiria en el comportament i acollida de la gent que creu amb la nostra feina, de la manera com ens demostren el seu suport.

Amb què esteu treballant ara?

El primer acte d'aquest any serà el proper 9 de febrer a 2/4 de 9 del vespre amb un concert de Gospel del grup Sentits de Badalona. Tindrà lloc al decumanus que hi ha sota el museu de la nostra ciutat, un espai molt acollidor. L’anem organitzant mica en mica ja que tothom té la seva pròpia feina, la que ens dona de menjar, i l’anem preparant en els nostres temps lliures.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari