Neix el Centre de Recursos en Drets Humans de Barcelona

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
El Centre de Recursos en Drets Humans de Bacelona es troba al carrer del Rec, número 15. Font: CRDH
El Centre de Recursos en Drets Humans de Barcelona es troba al carrer del Rec, número 15. Font: CRDH
El CRDH ofereix formacions i recursos sobre drets humans per entitats de Barcelona Font: CRDH
El CRDH ofereix formacions i recursos sobre drets humans per entitats de Barcelona Font: CRDH

Neix el Centre de Recursos en Drets Humans de Barcelona

Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Ravalnet

Resum: 

El projecte, que es va començar a gestar al 2017, es presenta amb un vídeo i un programa d’activitats per a tota la ciutadania.

Sota l’estratègia 'Barcelona, ciutat de drets', l’Ajuntament de Barcelona presenta aquest octubre el Centre de Recursos en Drets Humans, un projecte que té per objectiu oferir eines en matèria de protecció de drets, no discriminació i igualtat a les entitats socials de la ciutat.

La idea del CRDH neix de la necessitat del consistori de dotar-se de més eines i serveis per tal de desenvolupar polítiques de drets humans amb un impacte real en la ciutadania. Per fer-ho disposarà d’un catàleg de formació per a entitats del món social, així com també per al sector educatiu i per a la mateixa administració pública. També incorpora un centre de documentació on es podran consultar recursos com ara informes, mecanismes i normativa internacional sobre drets humans, entre d’altres.

Des del CRDH també es proposen fer una tasca de sensibilització i de promoció d’espais d’intercanvi, especialment entre defensores de drets humans locals i internacionals. "Volem baixar els drets al carrer, divulgar els drets humans com una realitat quotidiana, que intervé en les nostres vides a la ciutat, i que necessitem defensar", asseguren des del centre.

Durant aquests propers mesos organitzen diferents activitats en el marc de la presentació de la campanya, entre les quals hi ha el debat 'Del Black Lives Matter a la lluita contra el racisme a Barcelona', d’aquest proper dimecres 21 d’octubre, una formació sobre educació en drets humans i un debat sobre la discriminació al dret a l'habitatge de les persones amb diversitat funcional.

Des del centre consideren que "amb eines específiques que treballin a favor dels drets humans, l'administració pot ajudar, d'una banda, a reforçar el teixit social de les entitats que treballen en aquest camp, i de l'altra, a transversalitzar a totes les polítiques municipals la garantia de drets humans, la igualtat i la no discriminació".

Afegeix un comentari nou