En marxa el nou projecte LGTBIQA+ de la Federació Catalana d'Autisme

Federació Catalana d'Autisme
Autor/a: 
Federació Catalana d'Autisme
 Font:
Font: Federació Catalana d'Autisme

En marxa el nou projecte LGTBIQA+ de la Federació Catalana d'Autisme

Autor/a: 
Federació Catalana d'Autisme
Federació Catalana d'Autisme

Resum: 

El Programa de prevenció de LGTBIQAfòbia i d’atenció i acompanyament a les persones LGTBIQA+ és un nou projecte de la Federació Catalana d’Autisme.

El Programa de Prevenció de LGTBIQAfòbia i d’atenció i acompanyament a les persones LGTBIQA+ és un nou projecte de la Federació Catalana d’Autisme que té per objectiu millorar l’acompanyament i potenciar l’empoderament de les persones del col·lectiu autista que també estan dins el col·lectiu LGTBIQA+, així com reduir conductes disfòbiques i homofòbiques en l’entorn immediat de la persona.

Aquest projecte consisteix en una sèrie de xerrades i formacions sobre com acompanyar a aquella part del col·lectiu LGTBIQA+ que té un diagnòstic d’autisme. Hi ha quatre línies d’actuació.

La primera és la formació a les entitats, on s'organitzaran cursos en línia o presencials de manera individual per a cada entitat federada que ho sol·liciti. Els continguts seran el llenguatge inclusiu, l'acompanyament respectuós, la transició de gènere i la dignificació de les diferents manifestacions identitàries pel que fa al gènere i la sexualitat. També es formarà a les famílies i professionals de l’organització en qüestió per tal de poder atendre els casos particulars.

La segona acció seran formacions a persones autistes pel que fa als seus processos d'identificació de gènere i empoderament de l'orientació del desig. Consistirà en xerrades obertes entre persones del col·lectiu dinamitzades per una persona especialitzada que també forma part del col·lectiu, on es donaran referències sobre entitats d’autisme i entitats LGTBIQA+.

Si la persona autista forma part d’una entitat federada, es contrastaran informacions (sempre amb el seu consentiment) entre les seves percepcions i la informació obtinguda per part de la família per tal de generar espais de trobament/retrobament).

El tercer àmbit d'activitat serà establir contacte i col·laboració i fer formacions amb organitzacions representants del col·lectiu LGTBIQA+, per tal d’informar sobre l’autisme i poder crear sinergies entre elles i les entitats de persones amb autisme i les seves famílies. L’objectiu és que aquestes organitzacions puguin acompanyar les persones autistes de manera adequada en tots els sentits.

L'últim pla d'acció és l'avaluació de resultats i la investigació sobre el benefici de reduir distàncies entre la diversitat cognitiva i la diversitat de gènere per millorar la seva normalització.

Amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Més informació.

Afegeix un comentari nou