Nzuri Daima engega una campanya contra la fam extrema al Sudan del Sud

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
SCervià
Campanya de Nzuri Daima Font: Nzuri Daima
Els cordons solidaris. Font: Nzuri Daima

Nzuri Daima engega una campanya contra la fam extrema al Sudan del Sud

Autor/a: 
SCervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

Aquest Nadal, l’entitat Nzuri Daima ha posat en marxa una campanya per recaptar fons per a un projecte al Sudan del Sud.

L’entitat Nzuri Daima ha posat en marxa dues activitats en el marc d'una campanya de captació de fons per a un projecte per a abordar l'emergència per fam extrema al Sudan del Sud. Inclou un concert a càrrec del músic Sergi Carbonell (que solia formar part del grup Txarango) i la campanya 'Contra les cordes'.

La primera activitat per al Sudan del Sud, va tenir lloc el 28 de desembre, a la Catedral de Girona. Es va tractar d’un concert de nadal solidari a càrrec de 'Sergi Carbonell i Amics', amb piano i quartet de corda. S’hi van poder escoltar els temes de l'àlbum 'Ubuntu' de Sergi Carbonell. Van acompanyar al pianista altres músics, com Rojas, Magalí Sare, Sebastià Gris, Dani López, Anna Casals, Albert Dondarza, Ana Fernàndez, Marta Roma, Marina Prat, Joan Palà i Maria Astallé.

Tots els beneficis de la venda d'entrades del concert s'han destinat a la Fundació Nzuri Daima per proporcionar àpats essencials a nens i nenes de Sudan del Sud. Cada entrada al concert equival a poder donar a un nen un àpat al dia durant un mes.

Contra les cordes

D’altra banda, per donar visibilitat a la situació dels nens i nenes de Yei, una regió de Sudan del Sud amb una elevada taxa de suïcidis infantils, i per aconseguir finançament, Nzuri Daima va engegar també en ple Nadal la campanya 'Contra les cordes', de venda i distribució de cordons solidaris. L'objectiu és aconseguir 585.000€ a través de la venda de 142.000 parells de cordons per pagar incentius salarials als professors de les 50 escoles de Yei perquè aquestes es puguin mantenir obertes i, d'aquesta manera, l'aportació escolar que actualment es demana perquè els infants puguin accedir a l'escola, es pugui destinar a un àpat al dia.

Actualment el govern paga una mitjana de 7€ al mes als seus professors, la qual cosa fa que aquests no siguin qualificats. De fet, en la majoria dels casos són estudiants de secundària que actuen com a voluntaris. Als infants se'ls demana una aportació de també prop de 7€ al mes per a poder estudiar, cosa que quasi bé ningú pot aportar.

Igualment, Nzuri Daima cerca 50 empreses o ajuntaments que vulguin comprometre's a agermanar una d'aquestes escoles, pagant els salaris del professorat, per a mantenir-les obertes durant un any.

Afegeix un comentari nou