Oberta la convocatòria del Programa de Joves Cooperants

Oberta la convocatòria del Programa de Joves Cooperants

Resum: 

La Secretaria de Joventut ha obert la convocatòria del Programa per a Joves Cooperants. Gràcies a aquest Programa els joves seleccionats tenen la oportunitat de col.laborar en projectes de cooperació que es duen a terme a diversos països del món com Guinea Bissau, Colòmbia, Marroc, Moçambic, Equador, Palestina, Costa d'Ivori i també des de Catalunya.

Descripció:

El Programa Joves Cooperants es convoca anualment, està impulsat per la Secretaria de Joventut i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i la Federació Catalana d'ONG per al desenvolupament.

Aquest Programa integra deu projectes que inclouen temes com els moviments de pau a Israel i Palestina, la difusió dels drets dels indígenes inclosos a la Nova Constitució d’Equador, recentment aprovada; la introducció d’un segon projecte de sensibilització a Catalunya, que tractarà de conscienciar sobre l’origen de les desigualtats Nord-Sud entre la població.

Les entitats que impulsen aquests projectes són la Fundació Akwaba; Creu Roja; REDS- Red Europea de Diálogo Social; Sodepau; Entrepobles; ESF-Enginyeria Sense Fronteres; IBN BATUTA; Moviment per la pau i el Col·legi d'aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació de Barcelona i l'ONG Intercanvi.

Hi poden accedir joves:

- de menys de 30 anys,

- que estiguin inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya,

- amb formació universitària o formació professional,

- que tinguin coneixements del món associatiu i de la cooperació per al desenvolupament i

- que reuneixin les condicions professionals que requereixi el projecte al qual opten, ja que cada projecte requereix un perfil concret.

El termini per la presentació de sol.licituds acaba el 12 de novembre

Bases del Programa de Joves Cooperants

Afegeix un comentari nou