Premiats 6 projectes d’intervenció social de la vegueria del Penedès

F Pere Tarrés
Mans en primer pla pintades amb diversos colors
L’àmbit dels projectes tenen com a objectiu la intervenció social

Premiats 6 projectes d’intervenció social de la vegueria del Penedès

F Pere Tarrés

Resum: 

Estan destinats a les persones i els col·lectius més vulnerables, i desenvolupats en les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

La Fundació Pinnae ha fet públic els projectes guanyadors de la convocatòria d’ajuts 2018 d’impuls social per al territori que va obrir-se el passat mes d’abril. En total, l’entitat ha recollit 40 projectes duts a terme per 36 entitats de la vegueria Penedès destinats a les persones i els col·lectius més vulnerables, i desenvolupats en les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. En el seu conjunt, la convocatòria té una dotació econòmica de 100.000 euros.

Amb l’assessorament de la Fundació Pere Tarrés, s’ha dut a terme l’avaluació final dels projectes seguint uns criteris i requisits anunciats prèviament de viabilitat tècnica i econòmica, capacitat de treballar en xarxa i difusió. L’àmbit dels projectes tenen com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament en col·lectius en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, persones en situació de malaltia, amb discapacitat o amb problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives especials.

El jurat, format pel patronat de la Fundació Pinnae, va atorgar els ajuts als projectes de les següents entitats:

  • La Fundació Mas Albornà, que gestiona la petita empresa familiar Embotits Mallart en què hi treballen persones amb discapacitat intel·lectual i que té un gran impacte a les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia.
  • L’Associació Salut Mental Catalunya Anoia per iniciar un Club de Joves amb problemàtiques de salut mental on puguin organitzar activitats autogestionades, reunir-se i rebre suport a l’àmbit territorial de l’Anoia.
  • La Fundació l’Espiga per l’adquisició d’un vehicle adaptat a persones amb diversitat funcional per tal d’organitzar sortides, activitats i facilitar els desplaçaments i transports als seus usuaris de l’Alt Penedès.
  • La Fundació Amics de la Gent Gran, que treballa per acompanyar a les persones grans que pateixen soledat promocionant la socialització i la sensibilització de la societat envers aquest problema. El projecte es desenvoluparà al Baix Penedès i Garraf.
  • ACTUA, SCCL que ofereix un suport escolar accessible per a tots els infants perquè aprenguin o reforcin els continguts escolars seguint el mètode de la pedagogia Montessori. Aquest projecte servirà per ampliar el seu impacte a l’àmbit territorial del Garraf i l’Alt Penedès.

Afegeix un comentari nou