Quatre projectes de recerca sobre participació ciutadana que rebran ajuts DEMOC

Ravalnet
Imatge del butlleti dels ajuts Font: DEMOC
Imatge del butlleti dels ajuts Font: DEMOC
La participació millora la qualitat democràtica Font: favterrassa.org
La participació millora la qualitat democràtica Font: favterrassa.org

Quatre projectes de recerca sobre participació ciutadana que rebran ajuts DEMOC

Ravalnet

Resum: 

Els que han estat seleccionats enguany es centren en conceptes innovadors, com ara la gestió participativa o el servei comunitari.

Es tracta de quatre projectes nous de recerca en qualitat democràtica que es van presentar a la convocatòria de 2016 dels ajuts DEMOC, impulsats cada any pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

El ajuts DEMOC estan adreçats a les universitats catalanes, així com a totes aquelles entitats públiques o privades de Catalunya sense afany de lucre que tinguin la recerca com una de les seves principals activitats.

Aquests quatre projectes són:

  • «COPHAB: Coproducció i gestió participativa d’habitatge: iniciatives socials, capacitats comunitàries i instruments de política pública» (Universitat Autònoma de Barcelona). Analitza iniciatives d’autoorganització ciutadanes que cooperen i col·laboren per tenir accés a l’habitatge, i examina la qualitat democràtica en aspectes com el funcionament o els sistemes de presa de decisions.
  • «El servei comunitari com a pràctica social innovadora en el món local. Anàlisi i propostes de millora» (Universitat de Vic). Analitza serveis comunitaris com a pràctiques socials innovadores amb capacitat per a mobilitzar i implicar participants en el teixit social local, reforçant la qualitat democràtica.
  • «Participació d’infants i adolescents: un estudi de cas al Consell de Nois i Noies de la ciutat de l’Hospitalet» (Universitat de Barcelona). Analitza la participació al si del Consell, així com el seu funcionament, per tal d'extreure’n propostes de millora i conclusions útils que puguin transferir el model a altres contextos.
  • «Impacte de la participació interna que generen els projectes d’aprenentatge servei a la Fundació Catalana de l’Esplai» (Universitat Internacional de Catalunya). Analitza projectes d’aprenentatge servei d'aquesta fundació per determinar l’impacte en les activitats participatives als barris, els processos participatius a les organitzacions i les actituds de les persones participants.

Afegeix un comentari nou