Recurs educatiu per fomentar l'aprofitament alimentari

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Recurs educatiu per fomentar l'aprofitament alimentari

F Pere Tarrés

Resum: 

L'Associació de Naturalistes de Girona és l'impulsora de la campanya La Manduca No Caduca a l'escola.

Es tracta d'un recurs educatiu adaptat per al cicle de primària que posa a l’abast del professorat la informació i material didàctic necessaris per portar a les escoles la lluita contra el malbaratament alimentari, i conscienciar d’aquesta manera l’entorn educatiu d’aquesta problemàtica.

Desenvolupant les activitats i jocs que proposa el recurs, els infants aprendran què és el cicle d’un aliment, què és el malbaratament alimentari i quan es produeix, així com quines en són les conseqüències socials i ambientals i les mesures que podem aplicar en el dia a dia per prevenir aquest malbaratament, sigui a l’escola o a casa. El recurs té una durada de 3 hores lectives a l’aula i contempla un treball a casa per tal d’implicar a les famílies.

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) treballa en la lluita contra el malbaratament alimentari des del 2013, i sempre ho ha fet a través de projectes innovadors i integradors com “El valor dels aliments” o la “Recollida de minves al Mercat del Lleó de Girona”, entre d’altres.

Com puc accedir al recurs educatiu?

L’entitat ecologista posa a l’abast dels professors el material didàctic a la seva pàgina web per tal que qualsevol docent o persona interessada el pugui fer servir de forma gratuïta. Així mateix, si l’escola ho desitja, pot sol•licitar a l’entitat un educador que realitzi les activitats al centre.

Afegeix un comentari nou