Sapere Aude, mentoria per a joves i infants en risc

F Pere Tarrés
 Font: Sapere Aude
El projecte compta amb la participació de 5 països europeus
Infants a l'aula Font: Pixabay
Les persones voluntàries esdevindran mentors i mentores de joves i infants en risc
Infant dibuixant Font: Flickr
Sapere Aude vol oferir resultats positius i significatius en l’enriquiment de l'educació escolar

Sapere Aude, mentoria per a joves i infants en risc

F Pere Tarrés

Resum: 

El programa europeu forma persones voluntàries per a millorar les trajectòries d’estudiants de 12 a 17 anys.

Sapere Aude és un projecte de mentoria que compta amb la participació de 5 països europeus, Àustria, Alemanya, França, Croàcia i Espanya. En el marc dels projectes Erasmus + del pla europeu EUROPA 2020, la iniciativa vol mostrar els beneficis que reporta la presència d’una persona referent per a un infant o adolescent en risc d’exclusió en el seu desenvolupament vital, tant a nivell de creixement personal com de projecció acadèmica.

Coordinat per l’organització catalana Fundació Plataforma Educativa, que és la responsable del seu desenvolupament global, Sapere Aude forma un grup de persones voluntàries amb l’objectiu que esdevinguin mentors i mentores de joves i infants en risc, fent-los-hi acompanyament setmanal durant tot el curs 17-18. D’aquesta manera, es pretén millorar les trajectòries educatives d’estudiants d’edats compreses entra 12 i 17 anys.

En aquesta línia, la implicació de les persones responsables i el professorat, juntament amb la participació coordinada dels diversos països que formen part del projecte, s’entreveu clau en l’èxit de la iniciativa. I és que l’enfocament específic en el resultat escolar afavorirà, al mateix temps, el benestar del col·lectiu beneficiari.

A més, el projecte pretén demostrar com accions concretes i coordinades de baix cost poden oferir resultats positius i significatius en l’enriquiment de l'educació escolar dels i les joves. Amb Saper Aude es vol posar de manifest com a través d'un programa voluntari estructurat de tutoria social, es pot promoure una societat més cohesionada i compromesa en la qual ningú se sent ignorat i on totes les parts implicades col·laboren per obtenir beneficis mutus.

Més informació

Afegeix un comentari nou