La Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu implica més de 1.100 persones voluntàries de tot l’estat

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font: Forética
Forética organitza des de fa set anys la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu a nivell estatal.
 Font: QuironSalud
Font: QuironSalud

La Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu implica més de 1.100 persones voluntàries de tot l’estat

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Una cinquantena d’empreses i 88 entitats del tercer sector han participat en aquesta edició que enguany ha impulsat un centenar d’iniciatives ambientals i socials.

Per setè any consecutiu, l’organització Forética ha organitzat del 21 al 28 d’abril l’edició estatal de la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu, també coneguda com a Give and Gain. Un esdeveniment que, de forma molt progressiva, va ampliant el seu espai. “En cada edició veiem com per a moltes empreses el Give and Gain és un punt de partida, una primera presa de contacte per passar a involucrar-se en activitats sostingudes en el temps,” explica German Granda, director general de Forética.

Enguany, s'hi han implicat 1.100 persones de 53 empreses i hi han participat 88 entitats. En el marc d’aquesta iniciativa s’han impulsat 107 activitats que han beneficiat espais naturals i també més de 9.000 persones, una dada que duplica l'aconseguida l’anterior edició.

Tallers amb persones en risc d’exclusió social

Les activitats que desperten més interès per parts de les empreses són aquelles “alineades amb l’activitat de la pròpia empresa, en les quals les persones que hi treballen poden aportar coneixements del seu àmbit professional per ajudar col·lectius desfavorits”, segons Granda.

En aquesta edició, entre el conjunt d’iniciatives engegades, han destacat els tallers amb persones amb risc d’exclusió social i laboral, on s’han pogut desenvolupar les seves aptituds per millorar l’ocupabilitat, però també aquelles accions que contribueixen a preservar el medi ambient.
Intercanvi mutu entre empreses i ONG

Tal i com el seu nom indica – Give and Gain- aquest tipus d’activitats comporta un intercanvi en què tothom dona i, alhora, surt guanyant. “Les empreses poden comptar amb el suport de les ONG per orientar millor les seves accions gràcies a l'experiència que aquestes tenen sobre els col·lectius beneficiaris i del seu context, i les ONG poden recolzar-se en les empreses i en els recursos que aquestes els brinden per aconseguir que la seva tasca tingui un impacte més gran que el que ja té”, afirma Granda.

Però especialment, segons aquest, esdevé una vivència rica per als treballadors i treballadores que decideixen prendre-hi part, ja que “veuen com el seu talent i habilitats poden ajudar a generar canvis socials, el que porta com a conseqüència un major orgull de pertinença cap a la seva empresa i una millora del clima laboral”.


Nou anys de Give and Gain

El Give and Gain Day va néixer el 2008 al Regne Unit de la mà de l’organització Business in the Community i enguany s’organitza ja a una trentena de països.

Aquest tipus de voluntariat compta amb una bona consolidació i trajectòria al Regne Unit, Canadà i els Estats Units, i progressivament també s’està desenvolupant a la Unió Europea, Amèrica Central i del Sud i l’Orient mitjà com ho demostra el fet que cada any països d’aquestes regions acullen celebracions d’aquest esdeveniment.

Afegeix un comentari nou