‘Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials’

F Pere Tarrés
Jove jugant cadira de rodes Font: Pixabay
B·Debate servirà per analitzar les necessitats de les persones amb discapacitat en relació a la seva vida social
Parada metro París Font: Wikipedia
Les ciutats obertes i intel·ligents han de ser models de societats integradores

‘Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials’

F Pere Tarrés

Resum: 

Diverses persones expertes tractaran el present i el futur de les ciutats com a espais d’integració per a les persones amb discapacitat.

L’Institut Guttmann, Biocat i l’Obra Social "la Caixa" organitzen, per als dies 5 i 6 d’octubre, el B·Debate sobre ‘Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials’, que tindrà lloc al Cosmocaixa de Barcelona (Newton, 26). L’esdeveniment vol crear un marc de treball en la intersecció dels coneixements de les ciències socials, les tecnologies de la informació i de la comunicació.

Al llarg de les dues jornades, els principals temes de discussió giraran al voltant de la profunda transformació social que va suposar l’aparició de les noves tecnologies de la informació i la globalització de l’economia. Al mateix temps, es posarà de manifest com les noves tecnologies han conduït a models de societat més orientades al ciutadà, on la gestió digital pot permetre a cada persona una major participació en totes les esferes de la vida comunitària.

Així doncs, el B·Debate servirà per analitzar les necessitats de les persones amb discapacitat en relació a la seva vida social, per debatre com les ciutats obertes i intel·ligents han de ser models de societats integradores, per desxifrar possibles oportunitats que poden proporcionar a aquestes persones, i per identificar i concretar els reptes per a què un nou escenari social sigui realment inclusiu per a qui pateix una discapacitat.

Seran un total de 15 les persones provinents de centres d’arreu d’Europa que duran a terme diverses ponències. D’aquesta manera, s’hi faran presents organitzacions de gran prestigi a nivell mundial com l’ONU, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Centre Tecnològic per a la Societat de la Universitat de Munic i l’Associació Europea de Proveïdors per a persones amb discapacitat. Les xerrades seran íntegrament en anglès i es disposarà de traducció simultània.

Més informació

Inscripcions

Afegeix un comentari nou