Torna la Marató de Donants de Sang 2.0

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Torna la Marató de Donants de Sang 2.0

F Pere Tarrés

Resum: 

Reserva hora i dóna sang del 15 al 22 de gener, si no pots donar sang, pots fer-ne difusió a les xarxes socials!

Un cop celebrades les festes de Nadal i Cap d'any és quan les donacions de sang disminueixen més, és per això que el Banc de Sang i de Teixits organitza una vegada més durant una setmana la Marató de Donants de Sang, per tal de tornar a fer créixer les reserves.

Per què el lema "la sort de donar sang"?

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments.

Com puc participar-hi?

A la Marató tothom s’hi pot sumar, ja sigui donant sang o fent-ne difusió entre els amics, companys, familiars, especialment a les xarxes socials. Ara bé, la Marató de donació de sang es fa simultàniament a tots els hospitals amb Banc de Sang i el 15 i 16 també en un espai emblemàtic de Barcelona.

Des d'avui mateix ja podeu accedir al web de la campanya per reservar hora en algun dels hospitals per fer la vostra donació.

Per què cal donar sang?

Són múltiples els motius pels quals sovint les persones necessitem transfusions de sang i és per això que cada dia de la Marató es dedicarà a un d'ells:

 • 18 de gener: Malalties de la sang
  Sovint són poc conegudes, però afecten milers de persones. És el cas del Bernat de només 3 anys, que necessita sang cada dues setmanes perquè el seu cos destrueix els glòbuls vermells. Ja ha rebut sang de més de 50 persones.
 • Dimarts 19 de gener. Accidents
  Un 30% de les donacions són per a persones que han tingut accidents. En aquests casos és especialment necessària la sang del grup 0
  negatiu, el donant universal, perquè no hi ha temps de comprovar el grup sanguini de l’accidentat.
 • Dimecres 20 de gener. Trasplantaments
  Darrera d’una operació de trasplantament hi ha molts donants de sang. Són intervencions en què el pacient necessita moltes transfusions.
 • Dijous 21 de gener. Nens i nenes
  Cada dia 50 infants reben sang a Catalunya: tractaments de càncer, trasplantaments de moll de l’os o operacions.
 • Divendres 22 de gener. Malalts de càncer
  En molts tractaments de càncer s’han d’utilitzar plaquetes, perquè la quimioteràpia destrueix les dels malalts. En càncers com la leucèmia, també cal transfondre glòbuls vermells.

Afegeix un comentari nou