Un estudi conclou que el Tercer Sector de Sabadell és un sector econòmic important i de futur
Comparteix
L'estudi sobre el Tercer Sector a Sabadell impulsat per l’Ajuntament de Sabadell a través de Vapor Llonch i encarregat a la Fundació SURT, demostra que el Tercer Sector és una peça ferma en la vida de la ciutat, amb resultats tant explícits com que durant el 2008 s’han atès 13.600 persones i s’ha gestionat un pressupost superior a 10M d’euros l’any 2009.
Com s’ha realitzat?
S’han analitzat 22 entitats de les 28 entitats del Tercer Sector que treballen a Sabadell per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables i que es dediquen sobretot a l’àmbit de la discapacitat (un 45%).
Resultats del diagnòstic:
El finançament: hi ha dues grans entitats a Sabadell que s’enduen el 70% del pressupost total. La principal font de finançament de les entitats prové de subvencions, amb un 60%, amb la qual cosa tan sols un 15% correspon a l'aportació d’activitats pròpies i la resta a donacions, convenis, etc.
Les persones remunerades: s’aposta clarament per la generació de llocs de treball estables que s’assumeix com a una responsabilitat pròpia de les entitats. Durant el 2009 es va donar feina a unes 800 persones.
El voluntariat: el 70% de les entitats compta amb persones voluntàries, la qual cosa suma un total d’unes 2.000 persones voluntàries. Aquestes es distribueixen bàsicament en 3 de les entitats més reconegudes de la ciutat, la majoria té entre 1 i 10 persones voluntàries.
El treball en xarxa: és considerat com una prioritat. El 86% de les entitats participa en alguna plataforma o agrupació d’entitats i, d’aquestes, el 42% pertany a més de 3 plataformes. Una de les xarxes d’entitats del Tercer sector més reconeguda a Sabadell és Valuà.
Conclusions de cara al futur
S’ha detectat una consciència creixent tant en relació a la necessitat de consolidar i desenvolupar la qualitat dels serveis que ofereixen als col.lectius més desafavorits de la ciutat, com en relació a la necessitat d’establir relacions de cooperació.
Finalment, cal destacar que un dels propòsits de l’estudi és donar resposta a un dels compromisos presos en el marc del Pacte per a la Millora de l’Ocupació i Competitivitat que es va signar l’any passat per construir una ciutat més competitiva sense oblidar el suport als col·lectius més vulnerables.
Consulta altres notícies relacionades sobre l’estudi:
- El Tercer Sector es consolida com un sector econòmic important i de futur, segons un estudi impulsat pel Vapor Llonch
- Es presenta l'estudi del Tercer Sector de Sabadell
- Estudio sobre el 3r Sector de Sabadell
Afegeix un nou comentari