Un projecte de l'Institut de Robòtica per la Dependència, guanyador del Repte 5G de la Mobile World Capital i l'Ajuntament de Barcelona

Fundació Ave Maria
Autor/a: 
David López Rossell
Robot Misty II Font: Misty Robotics
El robot social Misty II protagonista del projecte. Font: Fundació Ave Maria

Un projecte de l'Institut de Robòtica per la Dependència, guanyador del Repte 5G de la Mobile World Capital i l'Ajuntament de Barcelona

Autor/a: 
David López Rossell
Fundació Ave Maria

Resum: 

El projecte de l’IRD utilitzarà el robot Social Misty per oferir assistència, suport i vigilància a persones grans que viuen soles.

L'envelliment de la població és un dels problemes socials més importants de Barcelona: segons el cens del 2018, més de 90.000 persones de més de seixanta-cinc anys viuen soles a la ciutat.

El repte 'Millorant la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia' és una iniciativa de '5G Barcelona' que ha avaluat les 53 candidatures de 14 països participants, orientades a millorar l'autonomia de les persones grans en l'àmbit domèstic i les seves condicions de vida durant l'envelliment.

El projecte guanyador de l'Institut de Robòtica per la Dependència, coordinat pel Grup Saltó, utilitzarà el robot personal Misty, per interactuar amb les persones grans i oferir assistència, suport i vigilància d'acord amb els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o estat de salut. El pròxim més de març començaran les proves pilot per testejar la solució a la ciutat de Barcelona.

El lliurament del Premi s'ha celebrat a l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la participació de Laia Bonet, tercera tinenta d'alcaldia, Eduard Martín, director de 5G de Mobile World Capital Barcelona, i la Sra. Therese Jamaa, Directora General del GSMA (Mobile World Capital Barcelona), entre d'altres.

Afegeix un comentari nou