Una eina web per millorar la capacitat d’avaluació de les entitats socials

Fundació Pere Tarrés - Transversal
L’avaluació permet l’enfortiment de les entitats Tercer Sector. Font: Pexels
L’avaluació permet l’enfortiment de les entitats Tercer Sector. Font: Pexels
L'avaluació permet explicar l'impacte de la tasca de les entitats socials. Font: Pexels
L'avaluació permet explicar l'impacte de la tasca de les entitats socials. Font: Pexels

Una eina web per millorar la capacitat d’avaluació de les entitats socials

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Taula del Tercer Sector presenta un aplicatiu que inclou 6 tipus d’avaluacions i propostes de millora per a les entitats.

Des de fa anys que la Taula d’Entitats del Tercer Sector ha apostat clarament per treballar en la millora de la capacitat d’avaluació de les entitats socials. Durant aquests anys, en col·laboració amb l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques, s’han realitzat materials i recursos pràctics, accions formatives, seminaris i assessoraments a entitats per acompanyar-les en el seu procés de millora de la seva capacitat avaluativa.

La recepta és clara: la millora de la l’avaluació de les entitats és determinant per assolir els objectius d’una intervenció social i, en definitiva, això és decisiu per millorar la qualitat de l’atenció que s’ofereix al milió i mig de persones que s’atén des del Tercer Sector.

Enguany la gran aposta de la Taula d’Entitats ha estat l’elaboració d’un web autodiagnòstic en avaluació per tal d’orientar les entitats del tercer sector social en els seus processos d’avaluació.

Aquest espai web, dissenyat en col·laboració amb Ivàlua, té com a finalitat la promoció d’avaluacions útils, ajustades a la realitat dels projectes, programes i de les mateixes organitzacions, i orientades a la presa de decisions estratègiques. L’eina té, per tant, una clara voluntat pedagògica i d’enfortiment de la cultura de l’avaluació en el tercer sector social.

L’ús de l’espai web és intuïtiu i plenament accessible, i permet transitar a l’usuari per un itinerari que inclou 6 tipus d’avaluacions: de necessitats, de disseny, d’implementació, de resultats, d’impacte i econòmica. En cadascun d’aquests itineraris, es fan preguntes a les entitats que els hi permeten reflexionar i veure si realment estan fent aquell tipus d’avaluació de manera correcte, o cal aprofundir-hi.

Així, l’eina oferirà a aquelles entitats que s’autodiagnostiquin, recursos ajustats als resultats obtinguts per poder millorar i seguir avançant en el procés d’avaluació dels seus projectes o programes. A més, tots els recursos es poden trobar també en una caixa d’eines que s’anirà actualitzant de manera permanent.

Per la Taula, poder seguir acompanyant a les entitats en la millora de l’avaluació és un dels “objectius claus en l’enfortiment del sector”. Avaluant, asseguren, “podem explicar l’impacte d’allò que fem, comunicar-ho a la societat i generar així major confiança i reconeixement en la tasca del Tercer Sector”.

Si voleu consultar l’eina, podeu accedir-hi a través d’aquest enllaç.

Comentaris

Bon dia,

A la noticia diu que l'accès a la eina a través de l'enllaç, però no trobo aquest recurs. Em podeu indicar l'adreça web? Adjunto captura de la noticia.

Bon dia Ana,

L'enllaç a l'eina és el següent:

http://avaluacio.tercersector.cat/

Salutacions

equip de Xarxanet

Afegeix un comentari nou