Una exposició analitza la reforma horària des de la mirada feminista

Ravalnet
L'exposició està a disposició de les associacions de dones, ens locals, centres educatius i altres entitats i institucions. Font: el3.cat
L'exposició està a disposició de les associacions de dones, ens locals, centres educatius i altres entitats i institucions. Font: el3.cat

Una exposició analitza la reforma horària des de la mirada feminista

Ravalnet

Resum: 

L'Institut Català de les Dones i la iniciativa ciutadana Reforma Horària posen a l'abast de les entitats una mostra divulgativa per sensibilitzar sobre la necessitat d'una millora d’organització horària des de la perspectiva de gènere.

La Reforma Horària pretén impulsar canvis horaris perquè la ciutadania gaudeixi de més llibertat en la gestió del seu temps. Algunes mesures que proposa són compactar la jornada laboral, introduir horaris laborals més flexibles d'entrada i sortida, avançar les hores dels àpats i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

Com afectarien aquests canvis a la vida de les dones? El temps i la seva organització influeixen molt en les vides de les dones, per això, l'Institut Català de les Dones (ICD) es va plantejar la necessitat d'analitzar amb ulleres liles les transformacions que proposa la reforma horària. Així, va sorgir l'exposició 'Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?'.

La mostra ofereix diverses dades relacionades amb el tema i afirma que la reforma horària ajudaria a una igualtat de condicions a la feina i a una corresponsabilitat plena en les tasques de la llar i de cures. També assegura que les dones guanyarien en qualitat de vida.

A la plana web de l'ICD es poden consultar tots els panells de l’exposició. Les associacions de dones, ens locals, centres educatius i altres entitats i institucions poden sol·licitar la mostra, sempre que en facin un ús sense ànim de lucre.

L'exposició es pot demanar per un període de temps d'entre 15 i 30 dies. El mes de març el termini màxim de préstec està limitat a 15 dies, per tal d'afavorir la itinerància en dates pròximes al Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. La mostra es pot sol·licitar a través d'aquest formulari i cal anar a buscar-la i retornar-la a la seu de l'ICD a Barcelona.

Una trentena d'exposicions itinerants

La de la reforma horària no és l'única mostra que l'ICD posa a l'abast de les entitats. En compta amb una trentena, que tracten diversos temes, sempre amb l'objectiu de donar visibilitat i reconèixer les aportacions de les dones al llarg de la història.

Afegeix un comentari nou