Àmbit de la notícia
Projectes

Una metodologia per a la inclusió i l'apoderament de dones migrades

  • Logotip del projecte Forward

La Fundació Surt presenta una metodologia innovadora per a la identificació, desenvolupament i reconeixement de les competències adquirides per les dones migrades.

Avui, 29 de novembre, té lloc a Roma la jornada "Dones, migració i competències". Amb aquesta trobada es clausura el projecte europeu Forward, que ha liderat la Fundació Surt i on han participat entitats de Lituània, Itàlia, Àustria, Finlàndia i Romania.

L'objectiu del projecte Forward ha estat dissenyar i implementar un dossier de competències de caràcter innovador, així com activitats pedagògiques per a la identificació, el reconeixement, la certificació i el desenvolupament de les competències de les dones migrades, per tal de millorar la seva ocupabilitat i inclusió social. A la jornada de Roma es donaran a conèixer la metodologia i els materials creats i s'exposaran els resultats del projecte.

Les entitats participants al projecte Forward han analitzat la situació de les dones migrades i a partir d'aquesta anàlisi han desenvolupat una metodologia per a la identificació, desenvolupament i reconeixement de les competències adquirides per les dones migrades. La metodologia s'ha posat en pràctica en una prova pilot als sis països, tot arribant a 150 dones.

Les dones migrades són un dels col·lectius més desfavorits de la Unió Europea en termes d'ocupació i inclusió social

Des de la Fundació Surt expliquen que les dones migrades són un dels col·lectius més desfavorits de la Unió Europea en termes d'ocupació i inclusió social, ja que, tot i ser un col·lectiu molt divers, s'hi entrecreuen dos importants factors d'exclusió: el gènere i l'origen. Tenen altes taxes d'atur,  són les treballadores amb menors ingressos de la UE i moltes ocupen llocs de treball  temporals, de qualificació inferior a les seves capacitats i en sectors no regulats.

La metodologia pedagògica del projecte Forward permet reconèixer, desenvolupar i promoure l'acreditació de les competències adquirides per les dones migrades en contextos d'aprenentatge formals, no formals i informals. Així, ofereix un manual teòric i una guia pràctica i anima les entitats i els/les professionals que treballen en formació, inserció... a formar-se en la seva metodologia i a adaptar els materials al seu treball.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari