XXIè Fòrum Primavera de les Associacions

XXIè Fòrum Primavera de les Associacions

Resum: 

Torre Jussana organitza els dies 10 i 11 de juny una nova edició del Fòrum sota el títol Societat i felicitat: L'empremta associativa en les persones i les comunitats.

Ja està en marxa el compte enrere per a una nova edició del Fòrum La Primavera de les Associacions, un espai anual de trobada, de debat i d'intercanvi de coneixements i d'experiències a l’entorn de l’associacionisme.

Enguany, el Fòrum porta per títol Societat i felicitat: L'empremta associativa en les persones i les comunitats i durant dos dies es debatrà sobre de quina manera l'associacionisme configura les característiques d'un territori i de les persones que hi viuen i, al mateix temps, ajuda a construir felicitat i benestar individual i col·lectiu.

El programa d'aquesta edició, que se celebrarà els dies 10 i 11 de juny, és el següent:

Programa

Dimecres 10 de juny

  • 18.00. Benvinguda
  • 18.15-20.30. Taula rodona. L'associacionisme, un valor en alça. Quines són les característiques de l’associacionisme que permet convertir el capital social de les comunitats en un motor de desenvolupament socioeconòmic i de generació de felicitat individual i col·lectiva? Quin encaix té en la realitat actual? Quina capacitat de transformació i d’incidència? Què aporta al creixement personal de les persones?

Dijous 11 de juny

  • 18.00-19.00. Taula rodona. Personal i tranferible. Quina empremta deixa l’associacionisme en les persones? Quines habilitats, competències i creixement personal aporta el fet de participar activament en l’associacionisme?
  • 19.00-20.00. Denominació d'origen associacions. Quin paper juguen les associacions en el desenvolupament d’un territori? Quin impacte tenen les seves accions, projectes i incidència política? Com generen identitat col·lectiva?
  • 20.00. Cloenda.

Més informació

Els objectius de l'esdeveniment són identificar i posar en valor l'impacte de les associacions en les persones i les comunitats, reflexionar sobre les pràctiques associatives que generen felicitat i benestar personal i col·lectiu i afavoreixen la transformació i debatre sobre els aprenentatges i les capacitats que les persones adquireixen quan participen de manera activa en les associacions.

El Fòrum està impulsat pel Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) i pel Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (Generalitat de Catalunya – Departament de Benestar i Família)i l’organitza: Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona, centre cogestionat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consell d’Associacions de Barcelona.

El XXIè Fòrum Primavera Associacions tindrà lloc al Museu d'Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, 3) i la incripció és gratuïta.

Comentaris

Hola, demà tinc previst parlar a les 18h en condició de voluntària d'Obertament. La Pilar és la meva tia, que vindrà i, per si un cas, li faig reserva a nom meu. Gràcies :)

Afegeix un comentari nou