25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança

Autor/a: 
Comunicació FCVS / Fundació Ajuda i Esperança
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

25è aniversari de la Fundació Ajuda i Esperança

Autor/a: 
Comunicació FCVS / Fundació Ajuda i Esperança

Resum: 

La Fundació Ajuda i Esperança és una ONG que gestiona el telèfon de l’Esperança que atén trucades de persones amb idees suïcides i en estats de depressió o sentiments de soledat. Des de l’any 1987 porta comptabilitzades un total de 368.659 trucades. Les persones que requereixen aquesta atenció són ateses per prop de 200 voluntaris que donen cobertura al servei les 24 hores del dia.

Encara que fa 25 anys que es gestiona, el Telèfon de l’Esperança de Barcelona es va crear l’any 1969 pel sacerdot caputxí i sociòleg, Miquel Àngel Terribas, un any després del pioner que va ser el de Bilbao, que va fundar el sacerdot franciscà Jesús Biain, inspirant-se en el que ja funcionava a Londres des de l’acabament de la Segona Guerra Mundial. El telèfon de Bilbao, però, va deixar de funcionar fa un any.

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat el 25è aniversari de la Fundació i el 43 aniversari del Telèfon de l’Esperança. L’acte va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Teologia i va ser presidit pel conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries.

Per a més informació: www.telefonoesperanza.com

Afegeix un comentari nou