5 llocs on es poden donar mantes i roba d’hivern

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El rober és una de les peces clau en l'atenció integral a les persones en entitats com Assís Centre d'Acollida. Font: Assís Centre d'Acollida
El rober és una de les peces clau en l'atenció integral a les persones en entitats com Assís Centre d'Acollida. Font: Assís Centre d'Acollida
Cartell de la campanya de roba d'hivern del Menjador Solidari Gregal, a Barcelona. Font: Menjador Solidari Gregal
Cartell de la campanya de roba d'hivern del Menjador Solidari Gregal, a Barcelona. Font: Menjador Solidari Gregal

5 llocs on es poden donar mantes i roba d’hivern

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

El fred arribat tard aquest any, però entitats com Metzineres, Assís Centre d’Acollida o Creu Roja a Girona fan una crida perquè necessiten roba d’abric.

Es necessiten mantes, anoracs, gorres, guants i, de fet, tot tipus de roba i calçat d’hivern. Diferents entitats ja han fet crides perquè les persones que acudeixen als robers o bé les que els seus equips de professionals i voluntariat visiten directament al carrer necessiten roba per poder afrontar la davallada de temperatures.

Metzineres és una cooperativa sense ànim de lucre amb seu al barri del Raval, a Barcelona, que crea el que anomena “entorns d’aixopluc” per a dones i persones de gènere no binari que usen drogues i sobreviuen a múltiples situacions de vulnerabilitat i violència. L’entitat necessita abrics, mitjons gruixuts, bufandes, capells de llana, guants, jerseis, samarretes tèrmiques, ‘leggins’, mantes i nòrdics per a les persones que acompanya.

Les donacions es poden fer de dilluns a dissabte, entre les 14 i les 21h al seu local, al carrer de la Lluna, 3, de Barcelona. Es pot escriure a metzineres@metzineres.org per concertar la donació en un altre horari.

Abrics, jerseis, texans i xandalls d’home és sobretot el que necessita Assís Centre d’Acollida per poder atendre les necessitats de les persones sense llar que acompanya. També demana mantes i sacs de dormir. Assís ofereix acollida, acompanyament i assistència social a persones sense llar. Això vol dir des de la cobertura de necessitats bàsiques fins a l’accés a l’habitatge, la inserció laboral i activitats lúdiques i formatives.
El rober és un dels elements necessaris per cobrir les necessitats bàsiques. S’hi pot dur roba, mantes i sacs de dormir de dilluns a divendres de 9 a 15h al carrer d'Isaac Albéniz, 14, de Barcelona.
El Menjador Solidari Gregal, que aquest any ha reformat les instal·lacions, també té en marxa una recollida de roba d’hivern que distribuirà entre les persones que hi acudeixen a menjar. Es necessiten sobretot mantes, tant per a persones que dormen al carrer com per a les que no poden mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada quan fa fred. També es necessita tot tipus de roba que abrigui.
El punt de recollida és el Casal de Barri i de Gent Gran Ca l’Isidret, situat al carrer Josep Pla, 174, a Barcelona. Ca l’Isidret dona servei als barris del Poblenou, el Besòs i el Maresme, Sant Martí, La Verneda i la Pau.

Per ajudar a combatre les baixes temperatures a les persones en situació de carrer, Creu Roja Girona ha posat en marxa una campanya per recollir mantes i sacs de dormir. Hi ha dos punts de recollida a la ciutat de Girona i un a Figueres:

  1. Girona - carrer Bonastruc de porta, 13
  2. Girona - carrer Bernat Boades, 6
  3. Figueres – carrer Albert Cotó, 1

La pujada generalitzada de preus i del cost de la vida ha augmentat el nombre de famílies que acudeixen a les entitats socials per cobrir les necessitats bàsiques. Una de les que ha notat aquest increment de demandes és Càritas a Lloret de Mar (Selva). Veient l’augment de necessitat i com el rober es quedava sense existències, l'entitat ha fet una crida a la ciutadania per recollir roba d’abric i mantes.

Càritas Lloret també necessita anoracs i peces de roba que abriguin, mitjons gruixuts i roba interior. Les donacions es poden dur a l’espai del rober, al carrer Sènia del Rabic s/n, de Lloret de Mar.

Afegeix un comentari nou