5 projectes per a un 2019 solidari

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font: Xarxanet.org
El Tió de projectes solidaris

5 projectes per a un 2019 solidari

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Fem un recull de projectes i iniciatives solidàries i sostenibles en què podeu col·laborar per fer el Nadal més transformador.

  1. El vi solidari del 2019

El Projecte Ilusión+ neix de la iniciativa del Pau i la Gina. Una parella a la que l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) va canviar la vida. Després del diagnòstic van decidir fer un pas endavant i crear una iniciativa a través de la venda de vi, que permet a tothom col·laborar amb diversos projectes socials.

Actualment treballen amb entitats com la Fundació Miquel Valls, la Fundació Esclerosis Múltiple, la Fundació Noelia, la Fundación Luzón o amb entitats com Aprodisca, Fundación ILERSIS, Fundación Portolà o el Port Solidari de Tarragona.

Si vols regalar vi per Nadal, passa pel web del projecte Ilusión+ i estaràs ajudant a conscienciar sobre les malalties neurodegeneratives i a finançar els projectes d’altres fundacions.

  1. El teu gest solidari a Wapsi

Nadal és sinònim de compres i de despeses i, per això, des de Wapsi.org van idear un mètode per unir el compromís de les empreses amb la solidaritat i el consum dels clients. A través d’aquest lloc web pots fer donacions a ONGs amb les teves compres habituals, sense haver d’afegir més diners.

El sistema funciona gràcies al compromís d’aquestes empreses de donar un tant per cent determinat de les compres a les causes benèfiques que els clients triïn en cada cas. De manera que si tens la llista de regals preparada, consulta si amb Wapsi pots donar un cop de mà.

  1. El Mercat Social, de proximitat, qualitat i inclusiu

El Mercat Social és una plataforma de caràcter social que permet la difusió i compra en línia de productes i serveis d'entitats. És un projecte que ha posat en marxa la Federació Catalana de Voluntariat Social i que actualment compta amb 29 entitats socials i més de 200 productes i serveis.

Aquesta iniciativa permet que els clients puguin triar entre un catàleg de productes amb la garantia de qualitat, proximitat i amb el valor afegit que tots els productes provenen d’entitats socials sense ànim de lucre, d'empreses d’inserció i de centres especials de treball.

  1. El clàssic dels nadals: el Gran Recapte

El Gran Recapte d’Aliments és any rere any una de les grans cites de la solidaritat a Catalunya. Es tracta d’una campanya del Banc dels Aliments de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, i també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest col·lectiu.

  1. Per entrar a l’any preparats, necessitem un calendari

La Fundació Marianao proposa regalar aquestes festes el calendari solidari que han editat amb la col·laboració de la Unió Esportiva Santboiana de rugby, amb 12 fotografies de l’entitat i jugadors del primer equip. El podeu comprar a la seu de Marianao (plaça Joan N, Garcia Nieto, Sant Boi de Llobregat) a partir de 3 euros.

Afegeix un comentari nou