Àmbit de la notícia
Social

AFEV llença una crida de voluntariat per trobar persones mentores de joves en situació de vulnerabilitat

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • El programa 'Zing' cerca persones voluntàries per acompanyar a joves en la seva formació.
    Font: Fundació Nous Camins
  • Joves del programa Zing en una dinàmica.
    Joves del programa Zing en una dinàmica. Font: Fundació Nous Cims Font: Fundació Nous Camins

Les persones voluntàries col·laboraran amb alumnat que ha rebut la beca Zing a Barcelona i rodalies.

Crida oberta per trobar persones voluntàries per a ser mentores de joves que han rebut la Beca Zing. AFEV i el programa Zing cerquen joves d’entre 23 i 35 anys que vulguin ser mentores, resideixin a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que disposin d’una tarda lliure a la setmana fins al juny de 2021. Aquesta iniciativa, emmarcada dins del programa Zing, beneficiarà a 96 alumnes d’instituts de Barcelona, Badalona, L’Hospitalet, Montcada i Reixac, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Gramenet.

El programa Zing, impulsat per la Fundació Nous Cims, selecciona a diferents alumnes per la seva motivació i compromís amb els estudis. En aquesta línia, durant el curs vinent aquest alumnat rebrà suport per a estudiar un cicle formatiu de grau mitjà. Es tracta d’una iniciativa social que vol trencar amb la vulnerabilitat i el cercle de pobresa mitjançant l’activació de talent, vocació, formació i inserció laboral de joves que no tenen les mateixes oportunitats de formació i de trobar feina.

Així doncs, les beques Zing tenen un valor afegit, com és aquest acompanyament de les alumnes becades amb una persona mentora. Les mentores de joves donaran suport als joves durant tot el seu itinerari, acompanyant-los durant el curs escolar en aquesta nova etapa que comencen. En aquest sentit, els mentors i mentores esdevenen un referent per a reforçar els seus estudis i disminuir el fracàs educatiu, gràcies a la seva formació i experiència professional.

Les persones mentores, doncs, hauran de programar una sessió setmanal de dues hores per a dur a terme activitats d’educació informal. Una de les tasques principals dels mentors i mentores serà acompanyar a l’alumnat perquè segueixi motivat, se senti segur, confiat i prengui decisions sobre el seu futur. Un altre avantatge per l’alumne és que podrà conèixer el territori i els recursos del municipi gràcies a la figura del mentor/a, amb qui a més poder establir conversa i sentir-se a gust.

Què és el Programa Zing?

El programa Zing es va dissenyar per a transformar la vida de joves que no han pogut accedir al món formatiu i laboral en igualtat de condicions que la resta. No obstant això, totes les persones integrants del programa s’han guanyat l’oportunitat de fer el seu cim gràcies al seu compromís i motivació, segons afirmen des de la iniciativa.

Zing s’inspira en Tenzing Norgay, el xerpa que va acompanyar l’alpinista Edmund Hillary a fer el cim de l’Everest, el més alt del món, per primera vegada l’any 1953. “El cert és que els llibres parlen de la fita de Hillary, però el programa Zing vol escriure una història de xerpes”, afirmen des del programa.

El programa acompanya amb eines perquè el jovent pugui avançar en el seu itinerari, amb orientació vocacional per descobrir el propi talent, formació d’impacte i una xarxa de suport formada per més de 100 entitats socials i més de 1.000 joves arreu de l’Estat.

Comparteix i difon

Comentaris

maria luz romero guillen

(Usuari no registrat)

hola bona tarde,el meu nom es Maria luz Romero,actualment soc la coordinadora de Sos despareguts a catalunya,me agradaria despenya alguna tasca de voluntariat,i la proposta de ajudar,a la motivacio,al menor en tot lo que es pugui mitjancat,els estudis en aquest metode Zing,hem semblar molt interresant,ja que jo personalment,estic visquem en primera persona,tots aquest menors que ram una fuga,per diversos,motius,pujen les alertes,i la familia pateig,moltissim,els cedeixo el meu teefon a la vostra disposicio,677852073 Salutassions ,

Afegeix un nou comentari