Al novembre, gaudeix dels jocs tradicionals, diferents i en català!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Al novembre, gaudeix dels jocs tradicionals, diferents i en català!

Resum: 

Sembla que la tardor és un bon moment per jugar, tant al carrer com a casa, recuperant jocs tradicionals o descobrint les darreres novetats. Diverses entitats d'arreu de Catalunya organitzen al novembre i desembre jornades per fomentar l'esperit lúdic, els jocs populars, la joguina en català o els jocs diferents. Apunta les properes cites!

La cita més propera és el Festival de jocs populars i tradicionals Què t'hi jugues?, que organitza l'associació cultural Xankikipugui per reivindicar el dret de tots i totes a fer ús del carrer com a espai de joc i aprenentatge. Aquest festival es realitzarà dissabte, 12 de novembre, al Parc del Clot (Barcelona), amb la col·laboració de la Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa i dins dels actes de la Festa Major d'aquest barri.

Mostrar, conservar i difondre els jocs tradicionals i populars catalans com una part important del patrimoni social i cultural és l'objectiu del festival, que, a més a més, vol crear un espai de trobada entre veïns i veïnes a partir dels jocs de carrer.

El darrer cap de setmana de novembre la cita serà doble, ja que a Barcelona tindrà lloc la Festa per al joc i la joguina en català i a Tona la Fira del joc i la joguina diferent. Si vols assistir a totes dues trobades, no et preocupis, perquè la primera serà el dissabte 26 de novembre i la segona el diumenge 27.

La Plataforma per la Llengua impulsa des l'any 2004 la Festa per al joc i la joguina en català, que reivindica el dret a jugar en català. Aquesta entitat convida tota la població a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals de Nadal per als més petits i ho fa de la millor manera: amb una jornada lúdica on poder conèixer tota l'oferta de jocs en la nostra llengua.

La festa s'engloba en la campanya "En català, jugues?", que pretén, d'una banda, conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte el català a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants i, d'altra banda, demana a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als infants i joves que es comercialitzen a Catalunya. A més a més, vol promoure que els botiguers i botigueres de joguines demanin als proveïdors més jocs i joguines en català i que les col·loquin de forma visible als aparadors.

Al dia següent, diumenge 27 de novembre, però aquest cop a Tona, tindrà lloc la Fira del joc i la joguina diferent. Serà l'onzena edició d'aquesta trobada. Hi podràs trobar parades on poder comprar i aprendre jocs i divertides activitats per aprendre nous jocs.

Aquesta és una molt bona oportunitat per adonar-se que més enllà dels jocs clàssics com el parxís o fins i tot el Monopoly, hi ha tot un ventall de jocs nous, que fomenten la creativitat i la imaginació, que ajuden a adquirir nous coneixements... tot amb un esperit lúdic i divertit! A Tona podràs trobar, per exemple, jocs col·laboratius, que promouen el treball en equip, en comptes de la competitivitat.

El primer cap de setmana de desembre, tornant a Barcelona, l'entitat Ayudar Jugando et covida a participar a les seves jornades anuals, on podràs aprendre infinitat de jocs per a infants i per a adults. A més, només per participar-hi estaràs col·laborant amb un projecte solidari.

Afegeix un comentari nou