Albert Quiles: "Cal nedar contracorrent per canviar els prejudicis existents envers les persones grans"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Albert Quiles, Director Gerent d’Amics de la Gent Gran Font: Juan Lemus
Albert Quiles, Director Gerent d’Amics de la Gent Gran Font: Juan Lemus
Maria Dolores López Font: Juan Lemus
Maria Dolores López, protagonista a l'obra Càsting Giulietta
Maria Salvador Font: Juan Lemus
Maria Salvador, protagonista a l'obra Càsting Giuliettade foto--
Mariona Mayolas Font: Juan Lemus
Mariona Mayolas, protagonista a l'obra Càsting Giulietta
Paquita Soler Font: Juan Lemus
Paquita Soler, protagonista a l'obra Càsting Giulietta
Rosó Amades Font: Juan Lemus
Rosó Amades, protagonista a l'obra Càsting Giulietta

Albert Quiles: "Cal nedar contracorrent per canviar els prejudicis existents envers les persones grans"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Parlem amb l'Albert Quiles, Director Gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran sobre la col·laboració de l'entitat en l'obra de teatre Càsting Giulietta.

Com han viscut les protagonistes el fet de participar a Càsting Giulietta?

Ho han viscut com una gran oportunitat d’aprenentatge, amb moltíssima il·lusió i motivació. Aquest projecte reafirma que el talent i les capacitats no desapareixen amb l’edat. Des del primer dia, el seu compromís amb l’obra de teatre ha estat ferm i ho han viscut amb molta naturalitat i bon humor.

Per què des de l'entitat vau considerar positiu col·laborar en el projecte?

Es tractava de posar en escena, literalment i simbòlicament, la vàlua de l’experiència de la gent gran, especialment la de les dones grans d’aquesta generació, per parlar de més ni menys que de l’amor. És una oportunitat per a tota la societat de poder reflexionar a través del bagatge vital de totes les actrius.

De quina manera creus que la vostra col·laboració contribueix a visibilitzar el col·lectiu de gent gran, sovint invisibilitat?

Estem donant un missatge molt clar, estem parlant de les capacitats de les persones tinguin l’edat que tinguin. Calen persones com el Juan Carlos Martel i institucions, com el Teatre Lliure, que apostin i assumeixin el risc. Cal nedar contracorrent per canviar els prejudicis existents envers les persones grans.

Com trenquen les protagonistes els estereotips sobre l'amor des de la seva experiència i memòria?

Parlen de l’amor des de diferents perspectives i amb mirades molt diverses. No per ser persones grans han de compartir una mateixa manera de veure el món. Tenim tendència a pensar que les persones grans pensen igual pel fet de ser grans i resulta que la diversitat és la mateixa que a la resta de etapes vitals. Sense voler desvetllar continguts de l’obra, sí que us puc dir que hi ha mirades sobre l’amor que sorprenen i et fan pensar molt, com que el major amor que hagi pogut tenir una persona en vida sigui un animal.

Quin ha estat el procés amb les "actrius" per estructurar l'obra?

Des d’Amics de la Gent Gran sabem que les “Giuliettes” porten assajant des del passat mes de febrer, sabem que s’han hagut d’adaptar els processos a la particularitat del projecte però tot ha estat treballat amb absoluta exquisidesa per part de totes les persones que fan possible l’obra des del Teatre Lliure. L’acompanyament i el treball ha estat encomiable.

A quin nivell ha repercutit participar-hi en la seva motivació personal?

Ha estat fonamental pel seu amor propi, doncs els ha reforçat les seves capacitats i com a motivació vital. S’han fet amigues, es recolzen, s’estimen unes a les altres. És un projecte que els ha representat fer realitat un somni que semblava impossible. Sí, és possible i, sí, està sent preciós. Ja estem preparant i pensant com poder acompanyar-les a partir del 13 d’octubre, dia de la última representació.

Participa al sorteig d'entrades d'Amics de la Gent Gran per guanyar entrades gratuites de Càsting Giulietta.

Afegeix un comentari nou