Amics de la Gent Gran llança una campanya per sensibilitzar sobre la soledat durant el Nadal

FCVS
Autor/a: 
Marina Sera
Amics de la Gent Gran llança la campanya 'Més que records' per lluitar contra l'aïllament social durant el Nadal. Font: Amics de la Gent Gran. Font: Amics de la Gent Gran
Amics de la Gent Gran llança la campanya 'Més que records' per lluitar contra l'aïllament social durant el Nadal. Font: Amics de la Gent Gran.
La campanya substitueix el sopar solidari anual, però manté el Premi Amics de la Gent Gran, atorgat a la periodista Milagros Pérez Oliva Font: Amics de la Gent Gran
La campanya substitueix el sopar solidari anual, però manté el Premi Amics de la Gent Gran, atorgat a la periodista Milagros Pérez Oliva. Font: Amics de la Gent Gran.

Amics de la Gent Gran llança una campanya per sensibilitzar sobre la soledat durant el Nadal

Autor/a: 
Marina Sera
FCVS

Resum: 

L’associació, que ha reforçat el suport telefònic al llarg de la pandèmia, vol garantir amb aquesta acció l’acompanyament de la gent gran en les festes de Nadal.

L’entitat Amics de la Gent Gran ha posat en marxa la campanya 'Més que records' per lluitar contra l’aïllament social i la soledat de les persones grans i garantir que tinguin companyia aquest Nadal. Aquesta acció també té com a objectiu recaptar donacions per reforçar els projectes de voluntariat i repartir 2.000 cistelles de Nadal a les persones que reben suport de l’organització.

“Un any més, volem crear nous records i il·lusions durant aquestes dates, farem arribar una cistella de Nadal a cadascuna de les persones grans que acompanyem, i moltes persones voluntàries compartiran una estona amb elles per poder felicitar les festes”, han explicat des de l’entitat en un comunicat.

El director d’Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, ha aprofitat la posada en marxa de la campanya per assenyalar la importància de lluitar contra la soledat no desitjada i dur a terme activitats que, tot i estar adaptades a la pandèmia, puguin reduir les situacions d’aïllament.

Les donacions a la campanya 'Més que records' es poden realitzar a través de la pàgina web d’Amics de la Gent Gran, per transferència bancària per La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) o Banc Sabadell (ES77 0081 1594 95 0001023206) o per telèfon al 932 076 773.

Segons han informat des de l’associació, abans de la Covid-19 més de 330.000 persones vivien soles i 175.000 patien soledat no desitjada. “Aquest context, i el fet que un gran nombre de persones grans compten amb una xarxa social molt reduïda, ha empitjorat la seva situació, provocant situacions d'aïllament, un factor determinant per a l’aparició de la soledat no desitjada”, ha destacat la fundació.

L’adaptació a les mesures sanitàries fan que la campanya d’enguany substitueixi el sopar solidari anual, però manté el lliurament del Premi Amics de la Gent Gran al reconeixement de la trajectòria pública d’una persona que hagi contribuït a la defensa dels drets de la gent gran.

Enguany, el guardó ha estat atorgat a la periodista Milagros Pérez Oliva per la seva contribució al benestar de les persones grans des d’un periodisme independent i crític i pel seu compromís amb les polítiques públiques i la justícia social. Amics de la Gent Gran ha volgut destacar la seva tasca de divulgació i sensibilització vinculada a la vellesa, l’aïllament, la soledat no desitjada i el dret a una mort digna.

L’acció d’Amics de la Gent Gran, fundació de voluntariat que lluita des de 1987 contra la soledat i la marginació social de les persones grans, compta amb el suport de la Fundació Caixa d’Enginyers, DKV Salut i Benestar, Fudeat, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i Open Source and Security Services.

Afegeix un comentari nou