'Antenes', el projecte que lluita contra la solitud de les persones grans a El Prat de Llobregat

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
El projecte 'Antenes' dona l'oportunitat de participar com a ciutadania o voluntariat. Font: Antenes
El projecte 'Antenes' dona l'oportunitat de participar com a ciutadania o voluntariat. Font: Antenes
El projecte se centra en persones grans en una situació de molta fragilitat per tal que puguin construir nous vincles amb el veïnat.  Font: Ajuntament de Les Franqueses, Flickr
El projecte se centra en persones grans en una situació de molta fragilitat per tal que puguin construir nous vincles amb el veïnat. Font: Ajuntament de Les Franqueses, Flickr

'Antenes', el projecte que lluita contra la solitud de les persones grans a El Prat de Llobregat

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

El servei comunitari té com a objectiu que les persones d’edat avançada puguin fer nous vincles amb el veïnat amb l’acompanyament del voluntariat.

'Antenes' és un projecte comunitari que lluita contra la solitud no desitjada de la gent gran a El Prat del Llobregat. Impulsat pel Servei d’Acció Social de l’Ajuntament d’El Prat, el projecte se centra en persones grans en una situació de molta fragilitat per tal que puguin construir nous vincles amb el veïnat. Precisament, el servei d’acompanyament té posada l’antena en el voluntariat, valor afegit que complementa l’atenció als més grans i prevé el seu aïllament.

Tot i que el projecte va dirigit principalment a gent gran, també s’adreça a persones susceptibles de patir solitud de qualsevol edat. Segons dades estimades per Antenes, al Prat hi ha 4.958 persones majors de 18 anys que viuen soles. La primera actuació és detectar situacions de risc que poden afectar a qualsevol persona. Tot seguit, el Servei d’Acció Social posa a l’abast un servei de comunicació en la Unitat de Primera Atenció per analitzar els casos rebuts i valorar les necessitats de la persona a atendre.

A partir d’aquest moment es comença a fer el seguiment professional i s’inicia la participació i l’acompanyament de les persones voluntàries. A més, 'Antenes' té com a objectiu implicar els veïns i veïnes, els comerços, professionals de diversos serveis públics i les entitats del Tercer Sector. 'Al Prat no estic sol/sola' treballa, així doncs, per aconseguir una ciutat més inclusiva, respectuosa i amable creant una xarxa cívica que lluiti contra les injustícies socials.

Els casos que atenen poden dirigir-se a víctimes d’abusos econòmics o psicològics, dependència, persones que tinguin barreres arquitectòniques del seu habitatge per poder sortir al carrer o simplement gent que no tingui cap xarxa de suport.

Afegeix un comentari nou