Aprèn i guanya amb ‘Gaudeix #EnBoles’

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font: Consell de Joventut de Barcelona (CJB)
Imatge promocional de la campanya 'Gaudeix #EnBoles' del Consell de Joventut de Barcelona (CJB)

Aprèn i guanya amb ‘Gaudeix #EnBoles’

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Des del Consell de la Joventut de Barcelona impulsen, en motiu del Dia Mundial del VIH-Sida, una campanya de prevenció del VIH dirigida a joves i entitats juvenils de la ciutat.

En commemoració del Dia Mundial del VIH-Sida, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) impulsa de nou la campanya Gaudeix #EnBoles, un concurs on pots provar els teus coneixements sobre el VIH a través d’una bateria de preguntes que t’ajudaran, a més, a trencar tòpics.

Si respons correctament totes les preguntes guanyaràs un Kit del Plaer format per: packs de preservatius i lubrificants, informació i recursos interessants sobre VIH i sexualitat i un codi de descompte del 10% a la botiga sexual Amantis.

El CJB promociona una sexualitat més segura i fomenta campanyes de prevenció i sensibilització, a més, també proporciona a les entitats juvenils packs de preservatius per tallers o altres activitats relacionades amb la formació.

Salut sexual a Barcelona

L’informe anual ‘La Salut a Barcelona 2017’ publicat a principis de novembre del 2018, destaca que la sexual és la principal via de transmissió del VIH a Barcelona i que, durant el 2017, ha augmentat lleugerament el nombre de casos d’infecció fins a 352.

D’altra banda, el mateix informe apunta que durant el període 2017 s’ha frenat l’augment d’infeccions de transmissió sexual, detectat en l’informe anterior. La gonocòccia i la sífilis son les ITS més comuns i, malgrat segueixen creixent els casos, l’increment és inferior: si de gonocòccia l’augment és del 30%, el de sífilis se situa en el 10%.

Pel que fa a l’‘Informe FRESC 2016’, que es publica cada quatre anys, destaca que el 6% dels joves enquestats no han utilitzat cap mètode anticonceptiu en la seva darrera relació sexual amb penetració, i que el mètode barrera més usat és el preservatiu, tant en nois com en noies i en totes les edats.

Afegeix un comentari nou