Arrels Sant Ignasi inicia una campanya perquè el sensellarisme deixi de ser invisible

FCVS
Autor/a: 
FCVS
Persona sense llar dorm al carrer enmig de la nit.  Font: Voluntaris.cat
Persona sense llar dorm al carrer enmig de la nit. Font: Voluntaris.cat
Dormint al ras Font: Arrels Fundació
Dormint al ras Font: Arrels Fundació

Arrels Sant Ignasi inicia una campanya perquè el sensellarisme deixi de ser invisible

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

L’acció inclou diverses activitats, entre les quals destaca una eucaristia amb concert final i una flashmob reivindicativa.

‘I tu què dius? Digues prou. Estic tan a prop que no em veus. Ningú sense llar’. Aquest és l’elaborat títol de la campanya que ha iniciat Arrels Sant Ignasi davant la greu situació que viuen les persones sense llar. En un comunicat signat per Roger Torres, president de l’entitat, afirmen que davant la ineficàcia de les administracions, l’obligació de l’entitat és lluitar contra la passivitat i la normalització d’una realitat que han titllat d’emergència. “Així anem veient tant immòbils com impotents persones que mig invisibles transiten regirant contenidors, temporers que fan cua a un menjador i s’apreten per dormir al carrer...”, enumera Torres.

El voluntariat és un dels motors de l’entitat per acompanyar les persones que viuen al carrer. La distribució d’aliments, compartir el seu temps a les tardes a la sala d’estar del Centre Obert o poder fer un taller de cuina són algunes de les tasques que hi desenvolupen. En aquest sentit, la campanya de les persones sense llar 2018 omplirà de solidaritat la segona quinzena del mes de novembre amb actes reivindicatius i oberts al públic.

D’una banda, el diumenge 18 de novembre celebraran a les 11.30h una eucaristia per a les persones sense llar, coincidint amb el primer aniversari de la mort del jesuïta i antic president d’Arrels Sant Ignasi Joan Suñol, que homenatjaran tot seguit amb un concert a la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola. A més, una flashmob participativa a la plaça de la Paeria de Lleida serà un dels plats forts del dijous 22 de novembre. El mateix dia a la nit, l’entitat ha organitzat el sopar solidari ‘Xup-xup’ a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

Trobades d’acollida del voluntariat

Arrels Sant Ignasi ha posat al calendari diferents trobades per explicar els programes de l’entitat: el Servei d’Aliments La Botigueta (4 de desembre de 2018), el Centre Obert (19 de març de 2019), i els programes de Tractament (18 de juny a les 20h). Entendre l’activitat de voluntariat i la missió de l’entitat abans d’inicar-la és fonamental, per aquest motiu les xerrades serviran per explicar qui són i què fan dins dels diferents programes.

Afegeix un comentari nou