Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge amb una cadena humana

FCVS
Autor/a: 
Marina Sera
Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge amb una cadena humana a la Plaça Paeria.  Font: Coordinadora ONGD Lleida
Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge amb una cadena humana a la Plaça Paeria. Font: Coordinadora ONGD Lleida

Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge amb una cadena humana

Autor/a: 
Marina Sera
FCVS

Resum: 

La campanya s'emmarca en un context social agreujat per la crisi sanitària amb 872 persones sense llar a Lleida.

Les persones que han participat en la cadena humana organitzada per Arrels Sant Ignasi a la plaça Paeria de Lleida, celebrada a finals d'octubre, han exigit a les administracions públiques que garanteixin l'accés a l'habitatge als col·lectius més vulnerables. L'acte, sota el lema ‘No tenir casa mata’, va posar en relleu la necessitat de protegir el dret a l'habitatge davant la situació actual de pandèmia.

La campanya 'No tenir casa mata' s'emmarca en un context social agreujat per la crisi sanitària, amb 872 persones sense llar a Lleida, un 20% més que l'any passat, de les quals 80 són persones sense llar i 523 resideixen en habitatges insegurs, segons informen des de l'organització. Arrels Sant Ignasi també ha explicat que s'ha produït un creixement del 10% en la demanda d'aliments a la ciutat.

En aquest sentit, la cadena humana d'Arrels reivindica, com cada any, la importància de tenir una llar per a viure amb plena dignitat i facilitar l'accés a tasques burocràtiques com demanar cita en els centres de salut o contactar amb la Seguretat Social. “Hem compartit aquesta fragilitat col·lectiva i, per tant, és un bon moment per posar-nos al lloc de l’altre, preguntar-nos per la realitat que estan vivint les persones més vulnerables i ser conscients”, van declarar des de l’organització.

L'objectiu de l'entitat, així doncs, és que les administracions públiques facilitin un pla perquè les persones tinguin els recursos necessaris per a prevenir la pèrdua de la llar i puguin evitar dormir al carrer. Tanmateix, l'entitat dels jesuïts vol avançar cap a una societat de les cures on es protegeixi la vida de cada persona i especialment la vida de les més vulnerables. En aquest sentit, han reclamat en un manifest que tota persona que perdi el seu allotjament tingui una alternativa habitacional.

La campanya d'Arrels Sant Ignasi, entitat lleidatana que acull i acompanya a persones sense llar perquè puguin refer la seva vida i aconseguir la inserció social, compta amb el suport de l'alumnat del Cicle Formatiu d'Integració Social del Col·legi Episcopal de Lleida i en el seu acte de presentació va finalitzar amb la lectura del manifest lliurat a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

L'acció s'emmarca en la Campanya de les Persones Sense Llar 2020 organitzada per Càritas Espanyola amb la col·laboració de la Federació d'Associacions i Centres d'Ajuda a Marginats (FACIAM), la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar i la plataforma BesteBi.

Afegeix un comentari nou