Arrenquen els V (Re)coneixements Veïnals de la CONFAVC

Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya
Autor/a: 
Comunicació CONFAVC
Fotografia de les candidatures guanyadores de la darrera edició del 2021. Font: Arxiu CONFAVC.
Fotografia de les candidatures guanyadores de la darrera edició del 2021. Font: Arxiu CONFAVC.
 Font: Cartell de la CONFAVC
Cartell de la V edició dels Re(coneixements) Veïnals. Font: CONFAVC

Arrenquen els V (Re)coneixements Veïnals de la CONFAVC

Autor/a: 
Comunicació CONFAVC
Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya

Resum: 

Ja està en marxa la V edició dels (Re)coneixements Veïnals que convoca cada 2 anys la CONFAVC amb l'objectiu de visibilitzar iniciatives transformadores que les entitats veïnals promouen des dels barris.

Amb la finalitat de reconèixer lluites i projectes impulsats per les associacions veïnals (AV) i federacions, i visibilitzar les seves aportacions a la societat i a la qualitat de vida dels barris, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) torna a convocar els (Re)coneixements Veïnals que enguany arriben a la seva cinquena edició.

Les entitats veïnals poden participar-hi presentant lluites o projectes d'acció comunitària que hagin promogut elles o en les quals hi hagin col·laborat. Les actuacions, en un barri o municipi de Catalunya, han d'haver tingut repercussió social i s'han d'haver desplegat des del 2021, any de la darrera convocatòria. Les candidatures es poden presentar a través d'aquest formulari.

Les iniciatives guanyadores es donaran a conèixer en una gala veïnal el dia 30 de novembre, de 17h a 19.30h, a Can Batlló (carrer Constitució, 19; barri de Sants, Barcelona), emblemàtic recinte fabril recuperat pels moviments veïnals i socials del barri.

Un Jurat amb mirada transversal

Una de les novetats d’enguany és que la persona convidada del jurat de cinc membres serà l’activista Òscar Camps, fundador y director de l'ONG Open Arms. També, tal com contemplen les Bases del 2023, formaran part del jurat el director d'Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs; el president de la CONFAVC, Jordi Giró, i persones representants de les dues candidatures guanyadores de la darrera edició: la Plataforma Can Raventós, com a lluita veïnal, i la Taula de Salut Comunitària de Sabadell Sud, com a projecte d'acció comunitària.

Fent un repàs de les persones que han encapçalat els diferents jurats de totes les edicions dels (Re)coneixements Veïnals des del 2015, s'evidencia perfectament aquesta voluntat de mirada de 360 graus d'aquest certamen. Figures tan emblemàtiques com l'arquitecta Itziar González, ferma lluitadora contra la corrupció; Neus Bonet, periodista i durant molt de temps degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Cuixart, defensor de drets i llibertats i expresident d’Òmnium Cultural, i Mercè Otero, referent de la lluita feminista i lèsbica.

Afegeix un comentari nou