Arrodonir el tiquet de la compra per oferir allotjament a dones que viuen al carrer
Comparteix
El projecte de finançament del Centre Assís ha recaptat durant el mes de gener 51.988,54 € en col·laboració amb els supermercats Bonpreu i Esclat.
Anar al supermercat a comprar i fer un arrodoniment solidari amb l’import final de la cistella per col·laborar amb projectes socials. Aquesta és la fórmula que han trobat Assís Centre d’Acollida i les cadenes d’alimentació Bonpreu i Esclat per lluitar contra l’exclusió social de les dones. En total, cèntim a cèntim l’entitat ha aconseguit captar fins a 51.988,54€ de 312.855 persones donants. D’aquesta manera, durant el mes de gener els clients i clientes dels supermercats han pogut col·laborar amb el projecte per oferir un allotjament a dones sense llar.
“Sabíem que la mitjana de donacions mensuals rondava entre els 40 i els 60 mil euros, però tot depenia de quantes clientes de Bon Preu decidissin arrodonir a favor de l’entitat”, ha afirmat Lara Bogni, responsable d’Aliances Estratègiques del Centre Assís. Amb la campanya de captació de fons, 10 dones sense llar es podran beneficiar d’un allotjament col·lectiu protegit, en concret la Llar Rosario Endrinal, ara per ara en construcció.
Tot això formarà part d’un procés cap a la seva autonomia i inclusió sociolaboral. “La campanya ha anat molt bé, Worldcoo ha gestionat tota la part de comunicació i materials de suport al projecte dins dels supermercats”, ha constatat Bogni. Precisament, va ser Bon Preu qui va escollir a l’entitat pel seu calendari d’entitats beneficiàries del 2020, concretament pel mes de gener.
Les xifres de la solidaritat
A Catalunya més de 14.000 persones no tenen llar, de les quals el 25% són dones (3.562 persones). “La realitat és que les dones estan exposades a una doble vulnerabilitat: la d’estar en una situació de sense llar, i la d’estar exposada a la violència física i emocional que es pateix al carrer”, afirmen des de l’entitat. Segons dades de l’Observatori Hatento, el 19% de les dones sense llar han patit agressions sexuals i el 60%, delictes d’odi.
“Estem encantats que gràcies a empreses sensibilitzades i plataformes com Worldcoo, que faciliten el procés de finançament, es creïn sinergies que finalment ajudin a causes socials”, ha relatat Lara Bogni. Des de l’entitat han reconegut que tenen constància de moltes persones que han col·laborat amb la campanya i que tots i totes elles estan molt satisfetes del resultat aconseguit.
Per a l’entitat, aquesta acció, que s’ha realitzat per primera vegada, aporta la possibilitat de donar-se a conèixer a moltes persones i de potenciar la seva marca i imatge. A banda de l’indispensable benefici econòmic, des d’Assís han valorat molt positivament aquesta segona recompensa més sensibilitzadora i de difusió del projecte. D’aquesta manera, l’entitat aconseguirà acompanyar a les 10 dones en el seu procés d’inclusió sociolaboral i oferir atenció psicosocial.
Afegeix un nou comentari