L'Associació Alba, premiada als Premis La Confederació 2018 per la seva governança democràtica

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Premis La Confederació 2018 Font: La Confederació
Premis La Confederació 2018 Font: La Confederació

L'Associació Alba, premiada als Premis La Confederació 2018 per la seva governança democràtica

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’Associació Alba ha rebut el premi pel seu model de participació interna, un canvi en la cultura de l’organització iniciat fa anys i que atorga capacitat real de decisió als professionals que en formen part.

Es tracta d'un sistema organitzatiu d'autogestió dels equips que facilita el repartiment de responsabilitats, la implicació en la presa de decisions, potencia els punts forts de cada cada professional i aposta pel seu creixement dins de l’organització. Des de l’any 2017 es treballa també a partir d’àrees de treball que són transversals a tota l’entitat i que permeten una millor col·laboració i comunicació entre els equips professionals. Tot això ho fan sota un marc estratègic “Tots Som Motor de Canvi” elaborat l'any 2016 des d'un procés participatiu on hi van intervenir totes les persones que formen part de l’entitat.

Des de llavors persones, famílies, socis i voluntaris van treballar una nova missió, visió i valors que han determinat l'evolució de l'associació, que treballa també la responsabilitat social organitzativa per contribuir a un model de sostenibilitat.

Els Premis La Confederació 2018 volen ser un reconeixement a iniciatives de governança democràtica i de transformació́ social que porten a terme entitats del Tercer Sector Social i que generen activitat econòmica en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones.

Dins de la categoria Governança democràtica, la Fundació Salut Alta (Badalona) ha estat premiada en la modalitat d’experiències de participació de persones usuàries en la definició dels serveis.

Dins la categoria transformació social, l’Associació Oasiurbà (Raval, Barcelona) ha rebut el premi en la categoria d'innovació en nous productes i serveis a les persones, amb una incidència destacada en la transformació de la societat i Salesians Sant Jordi – PES La Mina (La Mina, Barcelona) en la categoria d’experiències amb alt impacte en la comunitat.

La Confederació és una organització empresarial que des de l’any 1997 representa entitats no lucratives que presten serveis d’atenció a les persones a Catalunya. Engloba prop de 1.200 organitzacions que ofereixen serveis en diferents àmbits d’activitat com ara el lleure educatiu i sociocultural, l’atenció domiciliària, la salut mental, les escoles bressol, la intervenció social amb infants, joves, famílies i altres col·lectius en risc d’exclusió social, la discapacitat física, la discapacitat intel·lectual, la gent gran o l’atenció precoç, entre d’altres.

Afegeix un comentari nou