Atzagaia, marietes contra l'heteronorma

IdemTV
Autor/a: 
Carme Porta
Jornada de polítiques mariques a Can Barlló.  Font: Twitter @atzagaia
Jornada de polítiques mariques a Can Barlló. Font: Twitter @atzagaia

Atzagaia, marietes contra l'heteronorma

Autor/a: 
Carme Porta
IdemTV

Resum: 

Un col·lectiu dedicat a l'activisme i la difusió per la lluita per l'alliberament LGTBI. Es basa en la militància i l'organització assembleària, i organitza tallers, xerrades i festes.

La productora IdemTV ha produït una sèrie de vídeos per tal de difondre les principals activitats del col·lectiu LGTBIQ+ a Catalunya. A Xarxanet.org us oferim mensualment les diferents propostes que produeixen.

En aquest vídeo es presenta Atzagaia, un col·lectiu activista, on els seus membres hi participen en un voluntariat entès com una militància político-social. No tenen jerarquies en la seva estructura, el seu funcionament és assembleari.

Aquest grup de gais, marietes o mariques, com s'autodefineixen, s'han aplegat per afinitat vivencial i per lluitar contra l'heteronorma. És un espai polític, perquè entenen que l'alliberament LGTBI o el masclisme ens afecta com a societat.

A banda de l'activisme, Atzagaia és un punt de trobada de marietes, organitzen des d'accions directes de protesta a activitats de caire més cultural com xerrades, tallers i festes. També publiquen periòdicament el fanzine marica 'La Lloca', amb els temes que tracten a les assemblees, vivències gais i articles d'opinió.

Què és idemTV?

IdemTV és una organització sense ànim de lucre, formada per persones provinents de diferents àmbits laborals i professionals que uneixen la seva experiència i formació per a donar forma audiovisual i informativa a les notícies i esdeveniments que es produeixen en el sector del moviment LGTBIQ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers).

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou