Àmbit de la notícia
Social

Creen el portal #desprésdelcàncer per donar suport a persones que han superat un càncer

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Èlia Vives
  •  Logo #despresdelcancer
    El projecte ha estat creat per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) Font: FECEC
  • Imatge del portal digital #desprésdelcàncer
    Font: desprésdelcàncer.cat
  • Unes mans amb un llaç de color rosa, símbol de la lluita contra el càncer
    Hi ha més de 110.000 persones a Catalunya que han superat o cronificat el càncer.

Es tracta del primer espai digital a Catalunya amb l'objectiu de visibilitzar aquesta realitat i donar resposta a les necessitats d’informació que tenen les persones que han patit aquesta malaltia. 

#desprésdelcàncer és el primer portal digital català, creat per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que dóna suport multidisciplinar a les persones que han superat  o cronificat la malaltia del càncer. La pàgina neix amb l’objectiu de donar resposta d’informació i serveis a les persones que han patit la malaltia, així com al seu entorn. A més també es busca visibilitzar les necessitats d'aquest col·lectiu per conscienciar la societat d'aquesta nova realitat.

L’espai digital està dividit en cinc apartats en què es tracten diferents aspectes de la vida després de la superació d’un càncer. En la secció “Com estic” es tracten les parts emocionals d’una nova realitat en què s’ha de redescobrir i redefinir la pròpia normalitat, també es tracta el deteriorament cognitiu i es donen consells per evitar problemes físics.

Un segon apartat anomenat “Em cuido” dona recomanacions per adoptar un estil de vida saludable, tant amb consells dietètics com d’activitat física. La secció “M’organitzo” recull un conjunt d’eines i recursos per donar resposta a les dificultats en l’àmbit laboral, econòmic i legal: reinserció laboral, l’estigma del càncer en les relacions socials o ajudes econòmiques que es poden sol·licitar.

Finalment un quart blog anomenat “Suport i serveis” s’informa de serveis que ofereixen diferents entitats federades a la FECEC i els suports en l’àmbit psicosocial i laboral mentre que a l’espai “Comparteixo” s’intercanvien les experiències de diferents testimonis que han tingut la malaltia.

Els expacients creixen un 1,6%

En la presentació de la nova eina, el director del pla director d’oncologia de l’ICO, Josep Maria Borràs va afirma que “hi ha més de 110.000 persones a Catalunya que han superat o cronificat el càncer, una xifra que augmenta cada any entre un 1,6% i un 1,7%”.

Per aquest motiu i davant de l’augment d’aquest col·lectiu, Borràs va argumentar que l’augment d’aquest col·lectiu “justifica” la posada en marxa del nou portal. A més, va reconèixer que fins ara els serveis sanitaris s’han centrat en la curació del càncer, sense abordar la situació quan la malaltia s’ha superat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari