Breakers, la cultura maker per a la inclusió social de joves

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Breakers, la cultura maker per a la inclusió social de joves

Associació per a Joves Teb

Resum: 

El programa "Breakers: fabrícate un nuevo mundo" entén la fabricació digital com una eina per a l'apoderament dels i les joves en situació de vulnerabilitat. Al març engega formacions a diferents ciutats de l'estat.

La cultura maker arriba a joves en situació de vulnerabilitat de la mà de Breakers: fabrícate un nuevo mundo, programa impulsat per la Fundació Orange i on col·labora la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA). Es tracta d'un programa formatiu adreçat a joves en risc d'exclusió social, que tracta d'estimular tant l'aprenentatge d'habilitats tècniques de disseny, impressió 3D, prototipatge electrònic o fabricació digital, amb altres competències transversals com el treball en equip, la comunicació, la motivació, l'aprenentatge basat en la prova-error, etc.

Entre juliol i setembre de 2016 es va desenvolupar un curs pilot amb la participació de 40 joves de 14 entitats en dos espais, el MakeSpace de Madrid i el TinkereresLab de Casteldefells. A més, van fer una formació de formadors/ores. A la tardor es va fer una nova edició del programa formatiu, amb la participació de cinc centres, i ara se n'engega una nova. Hi participen dos Fab Labs de Catalunya (repeteix el TinkereresLab de Casteldefells i s'hi suma l'espai Soko Tech de Barcelona), un de València, un de Sevilla, un de Madrid i un altre de Bilbao.

Cultura maker: Si pots pensar-ho, pots fer-ho

La cultura maker és un moviment social en desenvolupament basat en la màxima "Si pots pensar-ho, pots fer-ho". Són creadors i creadores que fan servir eines de la indústria tecnològica per revolucionar la forma en què es fan els objectes, és a dir, crear coses tangibles fent servir les noves tecnologies.

Els Fab Labs són tallers de fabricació digital on es desenvolupen prototips, es comparteixen dissenys i es treballa en col·laboració.

Dos cursos a Catalunya

A partir de març diversos Fab Labs de l'estat acolliran formacions del programa Breakers. En un entorn col·laboratiu i d'una manera pràctica, els/les joves aprendran a fer servir programes de disseny 2D, coneixeran l'escaneig 3D, el tall i gravat làser, el fresat de circuits, etc.

A més d'oferir l'oportunitat de conèixer i formar-se gratuïtament en un sector nou, allunyat de la realitat formativa de molts joves, els cursos també volen contribuir a l'aprenentatge d'hàbits prelaborals, capacitats personals i competències d'ocupabilitat que podran generalitzar a altres formacions i contextos.

A l'espai Tinkerers de Castelldefels el curs es desenvoluparà del 9 de març al 18 de maig, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. Dijous 2 de març, de 17.00 a 19.00 hores, tindrà lloc una sessió de portes obertes, amb l'objectiu que tots aquells interessats i interessades puguin conèixer més informació sobre el projecte Breakers.

A l'espai Soko Tech de Barcelona el curs també començarà el 9 de març i, en aques cas, abarà el 27 d'abril. Es farà els dimarts i dijous de 16.00 a 19.00 hores.

Trobaràs més informació i el formulari d'inscripció en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou