Campanya de captació de fons per no haver de tancar el servei a les víctimes de violències sexuals

Suport Tercer Sector
Els problemes econòmics han posat contra les cordes l’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment. Font:  Katherine Hanlon (Unsplash).
Els problemes econòmics han posat contra les cordes l’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment. Font: Katherine Hanlon (Unsplash).
AADAS ha iniciat una campanya de captació de fons per l’aturada per manca de suport institucional. Font: Vonecia Carswell (Unsplash).
AADAS ha iniciat una campanya de captació de fons per l’aturada per manca de suport institucional. Font: Vonecia Carswell (Unsplash).

Campanya de captació de fons per no haver de tancar el servei a les víctimes de violències sexuals

Suport Tercer Sector

Resum: 

Els problemes econòmics han posat contra les cordes l’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment.

L’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment (AADAS) és una entitat sense ànim de lucre que parteix d’un servei d’assistència a dones víctimes de violència gènere, que es va constituir com a entitat no lucrativa de manera oficial l’any 1991.

Des d’aquest moment, milers de dones que han patit violències sexuals han pogut comptar amb els serveis de l’entitat de forma gratuïta que inclouen l’acompanyament psicològic, acompanyament jurídic, formació i prevenció, tallers i projectes, entre d’altres.

De fet, l’entitat ha fet públic que està a punt de tancar per motius econòmics donat que, com ha expressat la seva coordinadora, Maria Sallés, és un dels pocs recursos que existeixen a Catalunya d’atenció directa, especialitzada i gratuïta per a persones que han sofert violència sexual.

L’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment ja va manifestar que, donada la dramàtica situació que viuen i tenint en compte que la seva supervivència s’explicava a través de set subvencions anuals diferents de tres administracions distintes -com l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya- i, sobretot, de la subvenció a càrrec del 0,7% de l’IRPF -que feia trenta anys que rebien i aquest any no han obtingut-; no podran fer front a les nòmines del seu personal professional i al lloguer del local al qual es troben, al barri de La Bordeta.

Donada aquesta situació, AADAS ha iniciat una campanya de captació de fons tal com indiquen, per “l’aturada per manca de suport institucional”. En l’actualitat l’entitat porta recaptats gairebé 17.000 euros, quantitat insuficient encara, donat que, per exemple, la subvenció més elevada que rebran aquest any és de l’Ajuntament de Barcelona, amb 11.000 euros, i que això suposa només el 6% de les seves despeses.

AADAS continua amb la seva lluita per no haver de posar punt final a un servei que defensa 1.500 dones agredides sexualment cada any.

Afegeix un comentari nou