S'obre el debat sobre el dret a vot a Terrassa

Ravalnet
Terrassa Sense Murs estén les mans a totes aquelles persones privades del dret a vot Font: Terrassa Sense Murs
Terrassa Sense Murs estén les mans a totes aquelles persones privades del dret a vot Font: Terrassa Sense Murs

S'obre el debat sobre el dret a vot a Terrassa

Ravalnet

Resum: 

En aquesta ciutat del Vallès Occidental existeixen al voltant de 22.000 veïns i veïnes que no poden exercir el seu dret a vot, com a part dels seus drets civils i polítics.

El col·lectiu Terrassa Sense Murs és un grup creat amb l'objectiu de visibilitzar la vulneració dels drets de les persones i la ciutadania, així com de lluitar contra aquesta vulneració i contra la manca d’oportunitats de les persones immigrades i refugiades a Terrassa. La seva acció en relació al dret a vot s'emmarca en la campanya VotxTothom de SOS Racisme.

De les 22.000 persones que viuen en aquesta ciutat (el 15% de la població) y que no poden exercir plenament el seu dret a vot, unes 19.000 estan totalment privades del mateix. A més, al voltant de 3.000 es troben en una situació incerta en la qual només poden votar a les eleccions municipals a partir de convenis internacionals, una vegada realitzats tots els tràmits corresponents.

Terrassa Sense Murs defensa que cal garantir el sufragi actiu i passiu per a totes les persones per tal d'assolir una democràcia real, i que cal fer un canvi legislatiu que permeti a qualsevol persona votar a les eleccions, presentar-se a llistes i ser votada.

Això només es pot aconseguir desvinculant el dret a vot de l’assoliment de la nacionalitat i vinculant-lo únicament a la residència que es tingui reconeguda a partir de l'empadronament. Tot i que hi ha convenis internacionals que regulen el dret a vot, aquest no s'adquireix de manera immediata sinó després de fer tot un seguit de tràmits.

Afegeix un comentari nou