Càritas Girona: 50 anys d'acció social

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo

Càritas Girona: 50 anys d'acció social

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

L'entitat celebrarà el seu mig segle amb una jornada de formació i un acte de reconeixement als qui han fet possible els cinquanta anys d’història de la institució.

Càritas Diocesana de Girona celebrarà els 50 anys de l’entitat amb un acte de reconeixement a les persones que han fet possible els projectes i programes socials de la institució. La celebració tindrà lloc el proper 17 de març a l’Auditori de Girona de 18-20 h.

Abans de l’acte de reconeixement la institució també oferirà una jornada de formació destinada a professionals i persones voluntàries que treballen en l’àmbit de l’acció social que s’oferirà de 15-17:45 h.

La jornada de formació

La jornada de formació, que té com a títol “Una mirada a l’acció social ahir, avui i demà”, té l’objectiu de reflexionar sobre l’evolució del treball de les entitats socials, la seva contribució a la cohesió social i els reptes de futur.

La formació es dividirà en tres blocs i una ponència final. Començarà amb una presentació sobre l’evolució de l’acció social i tot seguit, Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Ignasi Parody, vicepresident de FEICAT i Carme Trilla, presidenta de Fundació Hàbitat 3, oferiran una taula rodona sobre la contribució del tercer sector a la cohesió social que serà dirigida per Núria Martínez, gerent de Fundació Drissa.

Posteriorment es farà una segona taula rodona, que conduirà Lluís Puigdemont, director de Fundació SER.Gi, que tractarà dels reptes del futur de l’acció social amb Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, Àngels Guiteras, expresidenta de la Taula del Tercer Sector i Ferran Busquets, president de Fundació Arrels.

Finalment Sebastián Mora, secretari general de Càritas Espanyola, clausurarà la jornada amb una ponència sobre les claus de la resposta de Càritas davant la realitat social.

L’acte de reconeixement

Durant l’acte de reconeixement, que té com a lema “El cor de l’acció social són les persones”, s’agraïrà la tasca de les persones que durant el mig segle d’història de la institució han contribuït al desenvolupament dels programes i projectes socials de Càritas.

D’altra banda, Ecosol Empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Girona aprofitarà l’ocasió per celebrar els seus primers 10 anys d’activitats, reptes i èxits en la insersió a l’àmbit laboral de persones en risc d’exclusió social.

L’acte comptarà amb diversos homenatges, actuacions musicals i teatrals diverses, accions de sensibilització, testimonis de les activitats que desenvolupen els programes i d’altres sorpreses.

Com inscriure’s?

La jornada està oberta a tot el públic interessat i l’assistència és gratuïta. No obstant això, per motius d’aforament i d’organització tant per assistir a la formació com a l’acte de reconeixement cal inscriure’s prèviament.

Les persones que estiguin interessades en assistir a la jornada de formació també poden realitzar la inscripció.

Afegeix un comentari nou