Càritas i Creu Roja continuaran alimentant els infants a l'estiu

 Font:
Font:

Càritas i Creu Roja continuaran alimentant els infants a l'estiu

Resum: 

Càritas i Creu Roja inicien mesures d'emergència per garantir l'alimentació saludable de més de 1.000 infants en risc durant l'estiu.

Les dues entitats atenen actualment 1.043 infants d'entre 3 i 12 anys de famílies en risc d'exclusió social. Unes xifres que han anat en augment des del començament de les beques menjador, a principis d'aquest curs. Les dues entitats van impulsar el programa davant de l'auge de la demanda i amb una dotació de 250.000 euros procedents de 'La Marató de la Pobresa', celebrada a finals del 2012 a TV3.

Des de Càritas, veuen "inadmissible" que a Catalunya hi hagi nens amb carències alimentàries i han manifestat que seguiran ajudant tots els menors que ho necessitin.

Per la seva banda, Creu Roja ha anunciat una campanya extraordinària d'ajuda per alimentar també els petits a l'estiu, quan no poden fer ús de les beques menjador. Els ajuts es distribuiran entre les famílies dels infants que ja reben beques de menjador escolar de la Creu Roja i la infància més vulnerable que assisteix a diferents centres i esplais de l’entitat al territori. Els productes frescos es distribuiran a través de comerços locals de més de 120 municipis d’arreu de Catalunya. El pressupost per a la campanya és de més de 200.000 euros, procedents de fons propis i d’aportacions privades d’empreses i de particulars.

L’objectiu de la campanya d'emergència consisteix en cobrir les necessitats alimentàries de la infància fora del període escolar a base de facilitar l’accés a productes frescos i saludables, com ara fruita, verdures, llegums, carn i peix. Es promou així una alimentació sana i equilibrada també fora del període escolar, del 22 de juny a l’11 de setembre.

Afegeix un comentari nou