Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

FCVS

Resum: 

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, ha creat dos llocs de treball més per a l’activitat de repartiment sostenible a la ciutat de Girona.

Ecosol, empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Seur amb l’objectiu d’ampliar el servei de repartiment sostenible que desenvolupa a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta col·laboració, Ecosol ha generat dos nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social i espera repartir fins a 100 paquets diaris, amb mitjans de transport sostenibles com el tricicle de tracció elèctrica o la bicicleta elèctrica i convencional. L’objectiu de Càritas i Ecosol és consolidar el servei a Girona i ampliar-lo durant el 2017 a altres poblacions com Figueres (Alt Empordà).

El servei de missatgeria d’Ecosol s’encarrega de recollir els paquets de Seur, i de la resta d’empreses col·laboradores, que són ASM i DHL, en un magatzem centralitzat i els reparteix als clients finals, a través de mitjans que no generen contaminació ambiental ni soroll. El repartiment sostenible és una de les apostes més innovadores de Càritas i Ecosol per combatre l’exclusió social.

L’objectiu del projecte és generar llocs de treball per a les persones que acull i acompanya l’entitat i oferir solucions de repartiment sostenible als centres de les ciutats. El projecte compta també amb la col·laboració de les empreses Sartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que treballen conjuntament per millorar el Tricicle Verd, el vehicle de tracció elèctrica dissenyat i fabricat en exclusiva per a aquest projecte.

En previsió de creixement del projecte, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar-les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona va permetre formar 15 persones d’abril a juny, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible. Ecosol també va iniciar un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament del programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis.

Afegeix un comentari nou